3. 12. 2013.

Kozmetička razočarenja #1

imageedit_3_8823460601

Čini me se da što češće tvrdim da neću hejtovati, češće naletim na proizvode koji mi ne prijaju. Klasika zakona privlačenja, ako me razumete :) .  Svi ovi proizvodi imaju svoju funkciju u mojoj rutini, što govori o tome da iako sa nečim niste oduševljeni, moguće ga je iskoristiti u druge svrhe, ali o tome ću govoriti u nekom drugom postu. Za sada predstavljam 10 proizvoda koji su mene razočarali i zašto, sa napomenom da sigurno nekome oni odgovaraju, pa sve uzmite sa zadrškom. I ako imate drugačije iskustvo, podelite sa nama!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Don Juan Waterproof maskara sa vlaknima je prvi njihov proizvod koji mi nije odgovarao. Maskara u sebi ima vlakna koja treba da imitiraju vaše trepavice i da se vezuju za njih, doprinoseći efektu bujnijih trepavica. Vlakana nema dovoljno i sama maskara je nepigmentisana, nedostaje joj voska koji bi lepio vlakna na trepavice. O vodootpornosti je nepotrebno pričati jer koliko god maskare da stavite niste uradili ništa pa nije ni bitno da li je to nešto zaštićeno od vode. S obzirom na razređenost makare i tanku četkicu, odlična je za donje trepavice ali se desi da preko dana sa njih spadne po koje vlakno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Syoss Volume Powder je zamišljen kao fini talk koji nanesete na koren kose, protrljate i dobijete volumen i podizanje iz korena. Volumen nije sporan ali lepljivost koja ga prati i zamršenost kose koja nastaje su više nego ružne nus pojave. Bolji efekat i dalje dobijem sa običnim talkom ili šamponom za suvo pranje. Čak i blago tapiranje korena manje mrsi kosu od ovog lepljivog čuda. Jedina zgodna upotreba je kao texturizing powder, kada pravite čupave pletenice ili slične frizure, kada vam treba doza lepljivosti na vlasi, kako ne bi klizala.

3. Dove Original Antiperspirant  - verujem da je većina vas ovo probala, ja ne volim antiperspirante u spreju pa sam tek skoro imala prilike da ga probam i ne shvatam poentu. Ne radi ništa ( sem što šteti ozonskom omotaču i truje vas aluminijumom :) ) i ne miriše prijatno. Prva 2 minuta je blag Dove miris, kada upije nema više ničega, ni mirisa ni zaštite. Plus, izaziva respiratorne probleme jer se dugo zadržava u vazduhu.

4. Dahlia krema za negu noktiju i zanoktica koja se nalazi u poklopcu njihovog skidača laka za nokte, je jedan od retko loših Dahlia proizvoda. Krema ne upija, ostalja film, ne neguje zanoktice i praktično nema funkciju. Obavezno mi se po kući vuče 5 ovih kremica jer volim taj skidač, pa se trudim da je ubacim u neseser bar kao kremu za ruke u hitnim slučajevima.

5. Nivea Baby Express je najnovije razočarenje. Kupila sam je jer obećava ekspresnu reparaciju oštećene kože kakva je bebina nakon ojeda, i nema parabene, alkohol ili parfem. Sjajno zvuči, ništa ne radi. Tekstura je grozna,   ( zamislite masnoću plave Nivea-e u teksturi Baby Nivea-e ), koža ne može da je upije nikako i nema efekta u vidu nekakve regeneracije ili hidratacije kože. Probala sam je na svakom mogućem delu telu, čak je ni stopala ne vole. Jedino nisam još kožnu galanteriju sa njom mazala. :)

6. Deborah New Skin Liqiud Concealer in No Blemish 04  - zeleni korektor za bubuljice i jako crvenilo koji mi stoji u kolekciji već duže vreme i nikako da mu nađem foru za primenu. Namenjen je za bubuljice tako da zna da isuši kožu pa ne može biti korišćen za rozaceu i slično. Zelena nijansa je dobra i lepo neutrališe crvenilo ali je pokrivna moć nikakva. Ako stavite više, koji god puder ili korektor stavite preko, izbijaće sivkasto zelena fleka. Kako god da okrenete, nije mu moguće udovoljiti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Pod jednu stavku stavljam 3 jednako loša kreona. Prvi, svetlo zeleni je Oriflame Very Me, limitirana kolekcija. Drugi plavi je Golden Rose 309. Treći, crni je Miss Sporty 001. Zajednička crta je suvoća i loše drvo koje je nemoguće zarezati. Na ruci su i pristojni dok na oku znaju da budu bolni. GR je i potpuno omašena boja na pakovnaju koja je indigo plava dok je kreon tamno ljubičast. Koristim ih kao bazu za senku tako što ih na sekund istopim upaljačem. Ovo je način da ih istrošite ali ipak je neefikasan za same linije oka jer se tako nanese previše proizvoda i onda se u toku dana on kruni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Gabrini Multivitamin Matte Nails 397 je prelepa plava nijansa, koja super izgleda prvih par sati,onako sveže namazana i matirana a onda počne da se glača, prosijava i brzo guli. Sutradan već, manikir katastrofa. Iako sam zadovoljna Provitamin i Multivitamin kolekcijama, ovu izbegavajte. Kako izgleda ova boja imali ste prilike da vidite u MM Galaxy postu.

Da li ste probali neki od ovih proizvoda i kako su vam odgovarali?

21 коментар:

  1. Probala sam sva tri kreona, i takodje, veliko razocarenje! Iako je lepa boja svih, formula je uzas :) SUper ti je ovaj post. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam imala nijedan od ovih proizvoda, osim, naravno Dahlia kremice koja istina nije neka :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Ivana, drago mi je da nisam jedina :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nadam se da ce ih reformulisati uskoro :)

    ОдговориИзбриши
  5. Ja baš ne uspevam da koristim te zelene korektore, nevezano za brend. Za Oriflame Very me liniju, od svega što sam probala (a probala sam dosta toga), jedino što je ekstra dobro su ink ajlajneri u neke tri ili možda čak četiri boje. Što se Gabrini lakova za nokte tiče, probala sam tri nijanse i ni sa jednom nisam imala sreće tako da sam zaključila da su generalno lošeg kvaliteta :D

    ОдговориИзбриши
  6. Samo da ti se javim i da ti kazem da redovno citam tvoj blog i da se ovde moze procitati svasta nesto zanimljivo i korisno.. :D
    Sto se ovih proizvoda tice, slazem se, koji god sam probala nije mi odgovarao, dodala bih samo za Dove antiperspirant da ostavlja odvratne bele tragove...

    ОдговориИзбриши
  7. Zvončice hvala!!! :) :-*
    Eto nešto sam zaboravila, beli tragovi :(

    ОдговориИзбриши
  8. Ni meni nisu zeleni korektori polazili za rukom, mada uvek probam kad naletim na neki novi. Ink lajnere nisam probala, to su oni mali za click it? Gabrini nije neki kvalitet ali opet od tih jeftinijih ima najveci izbor kod mene...

    ОдговориИзбриши
  9. Nivea krema jeste namenjena dečijoj zadnjici i samo tu je delotvorna zbog cinka i nevena koji u sebi sadrži. Ne razumem odakle ideja da odrasla devojka kupi ovakvu kremu i uopšte je proba na sebi?!?!

    ОдговориИзбриши
  10. Od svih ovih proizvoda probala sam Dove dezedorans i Dahlia kremicu.
    Ja sam dezedoransom prezadovoljna, ranije sam koristila sve zivo, u kremi, gelu, spreju drugih proizvodjaca, ali sa ovim sam se bukvalno preporodila. Drugi oblici dezedoransa koje sam koristila su mi ostavljali lepljiv i neprijatan osecaj, u spreju drugih proizvodjaca mi nisu imali dugotrajan efekat, ali ovaj mi je savrsen. Kada ga nanesem brzo se osusi, ostavlja prijatan miris koji se jako dugo zadrzi, do vecernjih sati. Sto se tice belih fleka to mi nije problem, jer sam njih imala i od drugih dezedoransa. Resavam ih sapunom protiv fleka.
    Sto se tice kremice za nokte, nije mi bila toliko razocarenje, moguce da nisam mnogo ni ocekivala jer je bila besplatna uz skidac laka. Ne secam se da mi je ostavljala masan film, mada ja stalno mackam kremu za ruke pa sam mozda i navikla da imam nesto na kozi.

    ОдговориИзбриши
  11. Maskaru sam probala i meni baš nije odgovarala, a i zapala mi se sa iskrivljenom četkicom. Mojim trepuškama ništa nije činila i oči su me užasno pekle. Prosledila sam je mami, a ona kanti. :D Mažem Dhalia kremice jer mi je žao da ih bacim :D , ok su mi. Isto iskustvo imam sa Gabrini lakovima, a divne nijanse imaju. :/

    ОдговориИзбриши
  12. Haha, fix ideje nemaju poreklo... :) generalno volim kreme za deciju kozu i prijaju mi ali ova nije...e sad da li je delotvorna na bebama, ne ulazim u to, ako jeste, super :)

    ОдговориИзбриши
  13. Drago mi je da ima i drugacijih iskustava za Dove, to samo pokazuje koliko je svaka koza razlicita i da ne postoji savrsen proizvod...Dahlia me je razocarala samo zato sto je skidac fenomenalan, a onda krema spram njega dodje bez veze.. Hvala na komentaru :)

    ОдговориИзбриши
  14. Maskara zaista ne pravi nikakvu promenu od normalnog stanja trepavica :( Nista se ne baca sto je mazivo... :)

    ОдговориИзбриши
  15. Ja sam baš volela ranije plavi Dove dezodorans. Godinama koristim samo sprejeve, da se više i ne sećam zašto je to tako. Sada imam priliku da isprobam stik i roll on pa ću se podsetiti verovatno, zašto sam odabrala sprej :)

    ОдговориИзбриши
  16. E super, bas iznesi svoje utiske za svaki, jer sam ja obustavila upotrebu spreja jer me guse, a roll on mi je nekako lepljiv...

    ОдговориИзбриши
  17. A taman sam mislila da uzmem GR crni kreon,njihovu olovku neku..eh..ostalo nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
  18. Ako imaju tester probaj pa vidi da li ti je suva kao meni..

    ОдговориИзбриши
  19. I ja se često razočaram kada je u pitanju ovaj tip proizvoda. Zbog toga sam promenila taktiku i kupujem samo proizvode koji su jako hvaljeni od strane blogerki koje imaju isti tip kože na primer, kao ja, ili ako vidim da imamo neki isti ukus i iste zahteve. :D Ali zato mnogo novca odlazi za stvarčice koje mi nisu neophodne

    ОдговориИзбриши
  20. Dove dezodoranse generalno ne volim, a potom ni dezodoranse u spreju. Uvek se ugusim u tome. Volim Rexonine u stiku, ali oni su dosta jaki, pa sam probala neke naturalnije. Neutro Roberts Derma Zero mi je najbolji. Ja koristim verziju u stiku, jer nije lepljiva i ostavlja blago gelasti film, a zastita traje ceo dan.

    ОдговориИзбриши
  21. Cini mi se da onda imamo isti ukus za dezodoranse, nisam probala Derma Zero, ali sad svakako hocu :)

    ОдговориИзбриши