20. 9. 2013.

Botanica Antiacne Gel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


U potrazi za novim, pristupačnim brendovima, koje nisam probala, naletela sam pre par godina na Botanicu. Od tada sam isprobala skoro sve njihove proizvode, bar one koje su odgovarali mom tipu kože, i naravno kao sa svakim jeftinijim brendom, bilo je loših, osrednjih i par dobrih proizvoda. Kako nisam ljubitelj negativizma generalno, preskočiću proizvode koje mi nisu odgovarali. Jedan proizvod mi se istakao kao favorit, kako zbog cene i efektivnosti tako i zbog jedinstvenosti na tržištu "nižih" brendova. To je upravo ovaj losion za lice u gel formi, iz Antiacne kolekcije, namenjen problematičnoj i masnoj koži.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zašto ga kupiti? Prvo moram da navedem cenu, impozantnih 120 dinara za 30ml proizvoda, je i više nego povoljno. Niska cena ne znači da je proizvod jeftinog kvaliteta ( u ovom slučaju ), već da je manje novca uloženo u pakovanje, marketing i branding. Kvalitet je u rangu brendova koji se mogu naći u drogerijama: Garnier, Neutrogena, Balea... Druga stavka koja me privukla ovom losionu jeste njegova gel forma, što znači da se može nanositi i prstima, pa ako kao ja večito nemate više tufera u kući, nema problema.

2013-08-29

Zašto ga volim? Kada se nanese na kožu, daje osećaj svežine i hlađenja, praćen uz blagi alkoholni miris, osećate da spaljuje bakterije sa lica. Ako ste ljubitelj onog " škripucavo čistog " osećaja na koži, znate koliko je velika ljubav prema uništavanju bakterija. U tom smislu, ovaj losion me podseća na gelove za sanitizacuju ruku ali bez smrada i isušenosti kože. Momentalno upija i deluje lepljivo na momenat ali posle minuta koža je magično mekana i hidrirana. Bez isušenosti na bilo kom delu kože čak i dehidriranom.  Što se tiče akni i bubuljica, smešno je i očekivati efekat od losiona, ipak za takve probleme su potrebne kreme sa dosta većom koncentracijom sastojaka i ciljanim nanošenjem, ali kao podloga kremi je i više nego odlična, jer neće ometati rad i upijanje kreme ili iritirati kožu.

2013-08-291

Sastojaka nema puno što je prednost, ali ima par diskutabilnih. Kako nisam dermatolog, i istraživanja koja se mogu naći na internetu o ovim sastojcima, su veoma oprečna, ostaviću vama da presudite da li je ovo dobro za vas ili ne. Meni jako prija, posle 3-4 iskorišćene bočice mogu slobodno da tvrdim da sastojci ne izazivaju nikavu vrstu reakcija, iako imam osetljivu kožu. Nisam sklona snobizmu u pogledu brendova, srećom ni moja koža, pa kako sam pre ovog losiona dugo koristila Clinique-ove losione  iz njihovog 3-step programa, nisam primetila neke značajne razlike na koži. Čak mislim da je ovo jednostavnija varijanta jer objedinjuje Clinque-ove korake 2 i 3 (Clarifying Lotion + Moisturizing Lotion) . Naravno, i dalje obožavam Clinique, i na mislim da mu je Botanica zamena već jeftinija alternativa.

Znam da je problematično naći Botanica proizvode jer nisu zastupljeni u drogerijama, ali ih ima dosta po malim, lokalnim parfimerijama. Ako ste zainteresovani za ostatak kolekcije, pogledajte je na njihovom sajtu http://www.hemanis.net  ili ako imate pitanje za distributera, možete im se obratiti na ove brojeve telefona:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da li ste probali ovaj gel ili nešto drugo iz Botanice? Ako imate neka insajderska znanja o ovim sastojcima, podelite!

13 коментара:

  1. Sada bi ti mnogi Amerikanci zavideli na hrabrosti zbog triklosana. Mada još uvek ništa nije zvanično dokazano, to je još jedan na listi konzervanasa koje treba izbegavati. Navodno može da izazove hormonalne poremećaje pa i neke tegobe pri radu srca. Što je prava “milina” kad pomisliš da se nalazi praktično u svemu što ima antibakterijsko dejstvo (od sapuna, preko detergenata do paste za zube itd.). Iskreno ja bih ga izbegavala. S druge strane, koristi se već decenijama…

    Btw, jako, jako lepo napisna recenzija :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno!!! I mene triklosan zabrinjava, najvise u pastama za zube, ali opet ima ga i u mnogo skuplim proizvodina sa vecom kontrolom, sklonli bi ga da imaju neke dokaze...Do tada mazem :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam čula za ove proizvode, naravno, nema ih kod nas.
    E sad, sastojci su obećavajući osim tog konzervansa...šta ja znam, po meni bolje on nego neki puno agresivniji

    ОдговориИзбриши
  4. Puno sastojaka u kozmetičkim preperatima je diskutabilno, samo što mi sistematski, postupno za iste saznajemo. Nisam farmaceut, od hemije imam samo ono što smo radili u školi + XY sati google-anja kako ne bih bila ovca za šišanje. Trudim se čitati deklaracije s razumevanjem, a onda kad nisam sigurna- radije još jednom proverim. Nikada u suštini nećemo koristiti 100% zdravu i bezopasnu preparativu/dekorativu, ali makar imamo izbor da u tome ne preterujemo.
    Ovaj proizvod se čini kao dobar odabir i mislim da je recenzija dosta korisna.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala, slazem se da nikad nece biti 100% dobra kozmetika...

    ОдговориИзбриши
  6. Jako si me sad zaintrigirala, mislim da se od sutra bacam u potragu :)

    ОдговориИзбриши
  7. Zvuci zanimljivo ali moja koza je jako osetjiva i desavalo mi se da reaguje na ricinusovo ulje. Mozda i probam ipak.:))

    ОдговориИзбриши
  8. Primetila sam da se žališ na osetljivost :) možda je onda bolje da se držiš proverenih stvari!

    ОдговориИзбриши
  9. Nanosis li na lice sta pre ovog gela i speres li ga nakon nekog vremena?

    ОдговориИзбриши
  10. Ne , koristim ga kao sto bi bilo koji astrigent tonik ili na tufer ili na prste pa umasiram u lice, ne ispiram jer odlicno upije :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ja sam upravo krenula sa koriscenjem botanica anti-akne, imam nekih problema sa potkoznim aknama iako idem cesto kod kozmeticarke zadnjih dve godine bas patim muke. Javicu vam moje utiske o kremici,ja se nadam da ce mi pomoci,posto svasta nesto sam probala ali ne nesto uspesno.

    ОдговориИзбриши
  12. Zaista se nadam da ce ti pomoci, obavezno se javi da podelis iskustvo sa nama posle nekog vremena!

    ОдговориИзбриши