10. 9. 2013.

YSL Rouge Volupte 06 Legandary Mocha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jedan od omiljenih jesenjih trendova u šminkanju, već nekoliko godina za redom su mi tamne usne. Uredno ispratim jesen i zimu sa gotik ili grandž izgledom, na opšte zaprepašćenje posmatrača. Ali, šta je šminka ako ne zabava, pa tako i ove godine ludilo me hvata u isto vreme. Socijalno najprihvatljiviji karmin iz ove kategorije mi je upravo ovaj YSL koji na prvi pogled deluje zastrašujuće ali se brzo naviknete na njega. Kao kad preterate sa iscrtavanjem obrva... šalu na stranu, ovaj trend je "stečeni ukus" i razumem da se neće dopasti svima. Uostalom, ovaj ruž poručuje: "I'm well aware I'm not everyone's cup of tea...I'd rather be someone's shot of tequila anyway."


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Što se samog Rouge Volupte karmina tiče, ne mogu vam preporučiti ništa lepše i bolje od njega. Tekstura je vrlo mekana i svilenkasta, nivo hidratacije u njemu je veći nego u mnogim balzamima za usne, miris je božanstven a pakovanje pravi mali luksuz, uvek vam popravi dan. Postojanost je kratka baš zbog te ogromne hidratacije tako da je bolje uzeti neku prirodniju nijansu koja vam neće bosti oči kada se malo skine. Ako baš kao ja insistirate na tamnoj nijansi opremite se dobrim prajmerom za usne, ili olovkom u istoj nijansi da sprečite razlivanje. Ja sam ga na ovoj fotografiji nanela bez olovke, četkicom za ruž,  da bi boja bila realna ali ga nikad ne nosim tako, jer su ivice kao što se primećuje veoma nedefinisane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nijansa 06 Legendary Mocha je srednje tamno braon sa crvenim podtonom i može se kontrolisati jačina boje od polu providne do jako tamne u zavisnosti od načina aplikacije. Tapkanjem prstom dobija se vrlo lep crvekasti balzam a uz olovku u sličnoj nijansi može biti vrlo dramatičan izgled. Ovako izgleda na mojoj izuzetno beloj ruci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako nositi ovu boju? Ako vam se dopada nosite je kako god želite i uživajte u njoj bez obzira na to šta " stručnjaci" preporučuju za vaš ten. Ako niste sigurni, probajte uz blago osenčene oči mat braonkastom bojom i dosta rumenila ili bronzera, sa odgovarajućim podtonom koji vuče na narandžasto i nećete pogrešiti. Evo kako ga ja nosim u socijalno prihvatljivoj dnevnoj varijanti :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I za kraj vam ostavljam kolaž fotografija dama koje sjajno nose ovaj trend, a prva fotografija je primer kako ovaj ruž izgleda na filmskom platnu u čuvenom Titaniku na usnama Kejt Vinslet.

Da li nosite ovakve boje, koji su vam omiljeni tamni karmini i zašto ovo nije vaša šoljica čaja?


Fotor091015588

19 коментара:

  1. Volela bih da probam YSL ruzeve ali mislim da ce jos neko vreme ostati na wl.:)

    ОдговориИзбриши
  2. YSL tiha patnja iako je ova braon pretmna za mene bledoliku :D
    Tebi bas lepo stoji :)

    ОдговориИзбриши
  3. Uh moćan, pravi jesenji! I ja jako volim braon ruževe ali sada već moram da vodim računa o nijansi jer mi više ne laskaju kao pre. Tebi jako lepo stoji!

    ОдговориИзбриши
  4. Iva Marjanovic11/9/13 12:23

    Volim ovu boju! I kao što kaže Jelena J. vrede! Bolje jedan dobar nego 10 loših.
    Veliki pozdrav Vama!

    ОдговориИзбриши
  5. Ne mozes biti bledja od mene :P probaj sa kombinacijom rumenila i bronezera da ga uklopis...

    ОдговориИзбриши
  6. Hm nesto ti ne verujem da ti ne laskaju :), obrati paznju na podton ako nisi sigurna...ajde da zajedno krsimo sminkerska pravila!

    ОдговориИзбриши
  7. Koja nijansa! I lijepo ti stoji. Na poznatim damama izgleda odlično ali ne znam na šta bih ja ličila :D

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala! Probaj, toplo preporucujem svima :)

    ОдговориИзбриши
  9. […] matte mono 10 , Classics lash plumper mascara, Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner. Usne – YSL Rouge Volupte 06 i 17 ( swatch ispod ), Nuvola Blu Vitamol matita labbra 06 ( swatch ispod […]

    ОдговориИзбриши
  10. […] Beuty Oil balzam, OPI I don’t give a Rotterdam, YSl Rouge Volupte 06, Classics Matte Mono br. 10 su favoriti o kojima sam već […]

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман9/5/14 13:14

    Prelep je. :) Koja mu je cena? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh nisam skoro gledala cenu, mislim da je oko 4000, imas ih u Sephori.

      Избриши
  12. Анониман12/5/14 12:29

    Vredi li tog novca? :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Po meni da jer je zaista luksuzni osecaj na usnama ali nije dugotrajan pa ako to gledas, onda ne.

      Избриши
    2. Анониман13/5/14 00:09

      Znas li neki jeftiniji dupe za njega? Od MAC-a mozda?

      Избриши
    3. Mac Film Noir je slican samo je postojaniji na usnama.

      Избриши
  13. Анониман13/5/14 18:57

    Hvala ti najlepse. :-)

    ОдговориИзбриши