11. 10. 2013.

Classics Lash Plumper Mascara + Komparacija četkica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Prvo moram da izjavim da nisam fan maskara generalno. Koristim je u jednom, tankom sloju, i to ne svaki dan. Više volim izgled prirodnih trepavica za dan a veštačkih za veče. Iz tog razloga mi je uglavnom nebitno koju ću kupiti, bitno mi je jedino da je tekstura kremasta i puna voska a ne suva ili previše vlažna. Ono što me je privuklo ovoj maskari jeste cena od 300 dinara, neobična četkica i činjenica da je upokovana u zaštitnu foliju, znači nema otvaranja :)  Šta piše na pakovanju, nisam ni čitala, imam iskustvo da je to često tekst koji nema blage veze sa proizvodom. Kao da su marketing i proizvodnja na dve planete radjeni. Tako ova maskara nudi maximalni volumen, uvijanje i separaciju trepavica. Na mojim trepavicama, volumen ništa, uvijanje opet ništa jer nisam koristila uvijač a separacija je dobra + dobila sam na dužini. Toliko o tim tekstovima. Količina proizvoda je 13ml a rok od otvaranja standardnih 6 meseci*.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Četkica je kao silikonska možda i gumena, teško je proceniti. Najbolji je efekat ako se koristi samo vrh kao kod Givenchy Phenomen'Eyes maskare i sličnih...Ili ako imate prostora vi se razmašite celom dužinom četkice, kod mene to nije moguće. Moje trepavice su kratke, prosečne gustine i sa dosta malih svetlih dlačica. Nije moguće na njih natrpati više slojeva bilo kakve maskare ni one najbolje, pa to nisam ni sa ovom pokušala. Znači, jedan tanak sloj. Grudvica nije bilo, ali moguća je pojava sa većom količinom proizvoda.

New Folder2

Kako bih vam pokazala da cena maskare nije bitna, već njena tekstura i pre svega kako vam odgovara data četkica, izvela sam mali eksperimet. Ovu maskaru sam nanela sa 4 potpuno različite četkice,  ( 2 skupe i 2 jeftine ), pa vi prosudite da li ima razlika i kakvih.  Četkice koje sam koristila su 1. Lancome Virtuose - izuzetno mekana, nalik prirodnim čekinjama, zakrivljena, 2. Lancome Oscillation - silikonska, tanka, ima bateriju u sebi pa vibrira, 3. Miss Sporty Just Clear -klasičan oblik, srednje mekoće i gustine, 4. Miss Sporty Fabulous Lash - krute čekinje, veća gustina, blago zakrivljena. Sa svakom četkicom je nanet jedan, tanak sloj, na čiste trepavice. Ja primećujem razlike sa svakom četkicom ali ih neću opisivati da vidim vaše objektivno mišljenje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

imageedit_20_4886121150

Koja vam deluje najbolje?


Moj zaključak je da je Classic maskara ravna po kvalitetu sa većinom brendova, a četkica ove verzije je skoro neupotrebljiva na mojim malim trepuškama. Da li opravdava cenu, zavisi kojom brzinom će se osušiti. Sve u svemu, ima celofan i jeftina je, tako da preporučujem :)

* 6 meseci od otvaranja je preporučeni rok trajanja za svaku maskaru, ako je šesto koristite možda je 3-4 meseca neka okvirna trajnost. Ja moje ipak koristim duže, do godinu dana maksimalno. Pre nego što me gađate cipelom virtuelno, objasniću zašto.  Sa svakim otvaranjem maskare, u nju ulazi vazduh i bakterije sa njim. Dodatne bakterije su na vašem oku, pokupite ih četkicom pa i one dodju do maskare. Naravno, što je češće otvarate i koistite, brže se kontaminira i suši.  Ja maskaru koristim možda 2 puta nedeljno, nekad i manje. Nikad ali nikad ne umačem četkicu u proizvod više od jednom i uvek ali uvek koristim čistu četkicu, od stare maskare. Takodje ne koristim svoju maskaru na drugima. To je profesionalana deformacija, možda je preterana ali tako sam navikla.

11 коментара:

  1. Slazem se za Classics maskaru! :) Ja sam imala Classics 4X volume teget pakovanje i bila je mnogo bolja spram nekih skupljih,ovu pink imam zelju da probam,samo me brine silikonska cetkica,ne snalazim se sa takvom.
    Druga slika daje najbolji intenzitet i debljinu,ali slepljuje trepavice,treca i cetvrta su mi nekako favoriti,trepavice nisu slepljene i deluju gusto,nema gromuljica. :)
    pozz*

    ОдговориИзбриши
  2. Interesantna cetkica i primamljiva cena :) obavezno treba probati :) i definitivno treca i cetvrta slika, najbolje trepavice, prirodna gustina i nisu slepljene....svi koji vole da deluju prirodno i kada na svom licu imaju sminku slozice se sa mnom :)

    ОдговориИзбриши
  3. Dobro oko :) meni je favorit br 3 jer je najprirodniji efekat :)

    ОдговориИзбриши
  4. Tebi bi bila dobra cetkica, imas sta da namazes ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Kao veliki fan Lancome maskara, ja ne mogu primjetiti da one najbolje izgledaju i daju najljepši efekt :D

    Imala sam obje iz tvog posta i odlično si usporedila :))

    ОдговориИзбриши
  6. Stravaaaa, super izgleda a tanak sloj. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Takodje sam fan Lancome-a, naravno one pored dobrih cetkica imaju i fantasticnu teksturu pa je efekat njihov odlican bar za moje oci :) Poenta je da se ne ocekuje 8 svetsko cudo, kakve trepavice takav efekat :)

    ОдговориИзбриши
  8. […] Gabrini Terra Cotta blush on 103 ( swatch ispod ). Oči i obrve – Classics matte mono 10 , Classics lash plumper mascara, Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner. Usne – YSL Rouge Volupte 06 i 17 ( swatch ispod ), […]

    ОдговориИзбриши
  9. […] 2. Miss Sporty Fabulous Lash – Jedna od onih maskara koja niti je loša niti je nešto specijalana. Svakako ima boljih u tom cenovnom rangu, na primer ova. […]

    ОдговориИзбриши