29. 10. 2013.

Top 3 senke za brzo šminkanje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Kada ste u žurbi ili vam nije do igranja sa senkama i bojama, najsigurnije je imati par ovakih nijansi, sa kojima možete da odradite celokupan look. Senke koje nosite samostalno, moraju biti dovoljno tamne da vam konturiraju oko ali dovoljno mekane teksture da ih je lako izblendati do svetlije nijanse. Ne moraju biti braonkastih tonova kao moje, mogu biti u bilo kojoj boji koja odgovara vašim očima i tenu.  Ako imaju satenski finiš, još lakše će vam biti da ih izblendate tako da ivice budu neprimente. U svakom brendu i paleti ima ovakvih senki pa potražite u svojoj kolekciji i izdvojite je na neko mesto gde se spremate kada ste u žurbi.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Essence - Absolutely nature 51; Lancome - Sparkling bronze 504 ; Classics -Matte 10.

Da bih mogla da prilagodim senku svakoj vremenskoj prilici i odevnoj kombinaciji, izabrala sam po jednu neutralnog, toplog i hladnog tona. Essence i Lancome imaju satenski finiš sa sedefom dok je Classics mat. Swatch-eve možete pogledati na slici ispod, od dole na gore su poredjani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najlepši efekat dobijem kada senku nanosim sa 3 različite četkice, koje zbog svoje gustine i veličine različito nanose boju na kapak. Četkica u sredini je najgušća i nju koristim da tapkanjem nanesem senku na pokretni deo kapka. Četkica desno ima kraće guste dlačice i odlična je za nanošenje i blendanje senke na liniju donjih trepavica. I za kraj sa najmanjom količinim senke i četkicom levo izblendam ivice senke sa pokretkog dela kapka ka obrvama. Ceo proces traje 15ak sekundi, i izuzetno je lak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovako to izgleda na očima uz minimum maskare i malo korektora, što je dovoljno za dnevnu šminku.  Od gore na dole su: Classics, Lancome, Essence.
2013-10-28


Kako se vi šminkate kada ste u žurbi i koje boje koristite?

10 коментара:

  1. Kako si zadovoljna ovom Classics senkom? Baš sam se nešto "primila" na mat senke u poslednje vreme... :D

    ОдговориИзбриши
  2. Kao sto vidis usla je u top 3 ;) sasvim korektna za cenu od 180 dinara, ne rasipa se, moze da se izblenda i fina je pigmentacija !

    ОдговориИзбриши
  3. Kada sam u takvoj žurbi da nemam vremena za senke, ja obično koristim jumbo kremaste olovke nekih zagasitih braon ili bronzanih tonova. Nanesem izdašno na kapak pa izblendam i "oblikujem" gustom četkicom i to je to :)

    ОдговориИзбриши
  4. Divan izbor i apsolutno po mom ukusu. Ja u žurbi najčešće biram boju kože ili šampanjca a nerijetko i ovakve kao tvoje- taupe, sivkaste i smeđe.

    Imaš lijepe oči :)

    ОдговориИзбриши
  5. I to je super nacin da se postigne efekat nasminkanih ociju bez veceg truda, meni je bitno samo da se senka lepo blenda ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Ih pa ti imas divan ten, mozes sa svetlijim senkicama da se igras, meni ipak treba neka boja sem bezikaste ;) Hvala Martina !!! :-*

    ОдговориИзбриши
  7. Lepe su boje! Mislim da je super kombinovati sve tri ili samo LANCOME – SPARKLING BRONZE 504 i CLASSICS -MATTE 10.
    Možda neki dobro-razmazivi kreon u koren trepavica, pa malo blend-blend i to bi bio moj day look.

    ОдговориИзбриши
  8. Da, da to je za one dane kada imam vise od 15 sekundi za sminku :)

    ОдговориИзбриши
  9. […] Beuty Oil balzam, OPI I don’t give a Rotterdam, YSl Rouge Volupte 06, Classics Matte Mono br. 10 su favoriti o kojima sam već […]

    ОдговориИзбриши