9. 11. 2013.

Velnea Hair Conditioner - Beauty Oil linija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovo je jedan od onih proizvoda koji me je potpuno neočekivano oduševio. Kupila sam ga na nekom sniženju, za oko 150 dinara i očekivala da ću ga potrošiti kroz 3 upotrebe jer je slab. Kako sam pogrešila! Traje više od 3 meseca iako ima samo standardnih 250ml. Koncentracija sastojaka zaslužnih za regeneraciju je visoka, tako da vam je dovoljna mala količina proizvoda. Istog momenta kada ga nanesete na kosu, vlas je mekana, hidrirana i lako se razmrsi svaki čvorić. Nanosim je i na teme jer retko češljam kosu, pa mi prija da se sve lepo odmrsi, ali ako imate dosta masnu kosu , ovo će vam je dodatno otežati u korenu. Ja kosu svejedno perem svaki dan pa mi ne smeta to.


Da ne bude da ga hvalim previše, moja kosa je genetska premija. Brzo raste, svilenkasta je, srednje gustine, uglavnom ravna. Apsolutno nije zahtevna ali ipak moram nešto da stavim za regeneraciju. Kako sam je par dana pre početka upotrebe ovog balzama odsekla za nekih 20ak santimetara i time spala na moju prirodnu, ne tretiranu kosu, nije imalo šta da se oporavlja.

Ipak, i da nije ovih okolnosti, balzam bi i dalje bio sjajan. Namenjen je oštećenoj i lomljivoj kosi. U sebi sadrži glicerin, pantenol i macadamia ulje, koje je sigurna sam, u minimalnoj količini. Ako imate pozitivna iskustva sa prva dva sastojka, verujem da če vam odgovarati i ovaj proizvod. Takodje u sastojcima je i kompleks proteina pšenice, koji predpostavljam da je kao i ulje u maloj količini zastupljen, ipak su to skuplji sastojci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekstura je srednje gustine, baš kako meni odgovara. U poređenju sa Pantene balzamima, malo ređi, ali svako gušći od Garnierovih. Osećaju se glicerin i pantenol u sastavu, ako ste ikad baratali sa ovim supstancama znate na šta mislim. Još jedna važna stavka je miris. Ne mogu tačno da odredim šta je to, trebalo bi da bude Macadamia nut ali mene ipak više podseća na kokos! U svakom slučaju, miriše lepo i prirodno iako u sebi ima dodat parfem. Miris se zadržava i nakon pranja kose, ali je vrlo neupadljiv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jedina mana koju sam primetila, jeste oblik poklopca, koji je plitak, pa se ponekad teško otvara. Sitan nedostatak, koji se da zanemariti za ovako dobar proizvod!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Beauty Oil kolekcija pored ovog balzama ima i šampon, kao i ulje za dodatnu negu. Trenutno su na sniženju šampon i ulje. Ja ću definitivno probati i ostale proizvode!

1


*Fotografija pruzeta sa Lilly sajta.


Da li ste probali nešto iz Beauty Oil linije?

14 коментара:

  1. Merkam ovu kolekciju od kako se pojavila... :) Definitivno ću uzeti bar balzam, pošto sam prema šamponima skeptična. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastična kolekcija i ja sam prezadovoljna! :)
    Takođe, kolekcija sa matičnim melčom je odlična, probaj i nju :)

    ОдговориИзбриши
  3. Anonymous9/11/13 20:53

    Ja sam bila skepticna prema samponu jer je prilicno jeftin, ali je dobar, mnogo bolji od mnogo skupljih koje sam koristila.Uzela sam i ulje iz te kolekcije i predobro je, balzam nisam koristila jer ih inace ne koristim.

    ОдговориИзбриши
  4. Ako ti kazes, onda stavljam na spisak ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je da je dobar i ostatak kolekcije, probacu!

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam baš u potrazi za dobrim balzamom pa mi je ovaj post došao kao naručen. Međutim, nisam sigurna da sam vidjela ovu liniju kod nas :((

    ОдговориИзбриши
  7. Velnea je Lillijev brend, ja ne znam jel oni imaju kod vas radnje?

    ОдговориИзбриши
  8. Cim vidim nesto sto je za lakse rascesljavanje to je za mene :) Dopada mi se sto sadrzi makadamiju,sigurno cu probati,vec sam ga trazila,inace imam onaj leave in od masline bez ispiranja,ne dopada mi se miris i malo mi ispravlja kosu.

    ОдговориИзбриши
  9. Ne znam na vas kovrdzice koliko deluje, ali za ravnu kosu je super :)

    ОдговориИзбриши
  10. Merkam ovu liniju vec neko vreme i ne znam kako bi kovrdze reagovale na nju, ali sastav je generalno dobar, mislim da cu ga kupiti barem znatizelju da zadovoljim :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ne znam da li je dovoljno jaka za kovrdze, ne vidim zasto ne bi bila ok :)

    ОдговориИзбриши
  12. […] *Velnea Beuty Oil balzam, OPI I don’t give a Rotterdam, YSl Rouge Volupte 06, Classics Matte Mono br. 10 su favoriti o kojima sam već pisala. […]

    ОдговориИзбриши
  13. […] Velnea Beauty Oil Conditioner -  O njemu sam već pisala, i naravno kupila sam ga opet, jer skoro nisam bila zadovoljna balzamom […]

    ОдговориИзбриши