6. 12. 2013.

Impala longlasting foundation 01 + Classics stick concealer 04

Impala Foundation 01
Pronaći dobar puder i korektor, koji vam potpuno odgovaraju i još da su iz grupe "low cost"  ili drogerijskih brendova, je skoro pa nemoguća misija. Nemojte me pogrešno razumeti, nemam ja više sreće ni sa high-end brendovima.

 
Pre svega, ja sam vrlo svetle puti, ono što bi MAC krstio brojem 15 i hladnog sam podtona, što znači da sam rozikasta. Kako hladan podton ima često crvenkastije lice, treba vam topliji puder sa malo žućkaste boje, za balans. Tu se javlja glavni problem, sve što ima žuti ton na našem tržištu spada u medium nijanse, bilo u drogerijskim bilo u high-end brendovima. Zašto je tako? Našim uvoznicima se isplati da uvoze par nijansi sa sredine spektra, i obično jednu hladniju svetlu koja se često zove fair ili porcelain.
Iz tih razloga ja sve više tražim pudere koji se prave za jugoistočnu Evropu, i koji su prilagođeni svetlom tenu kakve imaju Rusi, Ukrajinici, i ja :) . Impala je je brend iz Bugarske koji se proizvodi u Nemačkoj dok je Classics iz Turske i kako je uz Golden Rose deo korporacije koja proizvodi u EU, možete biti sigurni da su ovi proizvodi prošli sve kontole EU tržišta.

Impala Longlasting Foundation 01

Impala foundation je dugotrajni, vodootporni puder sa kolagenom i vitaminom E. Šta to zapravo znači? Tekstura je gušća i suvlja, potrebno je brzo raditi sa njim jer se setuje u polu mat finiš. Prstima se ne nanosi najbolje, može se preterati ali sunđer odlično radi posao. Pokrivna moć je srednja ka jakoj ali opet, zna da bude vidljiv ako se pretera, jedan tanak sloj je dosta. Ima u sebi vitamin E i to donekle pomaže hidrataciji ali ako imate suve delove lica koji se perutaju, bez pilinga će loše izgledati. Postojanost je sasvim dovoljnih 6-8h u T zoni, prosijava se zavisno od vaše kože ali recimo ako imate masnu T zonu, na tri sata. Ako setujete mat puderom, mirni ste dosta duže. Meni se nije pokazao kao komodogen ali spada u teže, ne za svaki dan pudere. Dolazi u 6 nijansi ( pogledajte ih ovde ), gramaža je 30 ml i cena varira jer ga ima samo po manjim parfimerijama, kod mene je 350 dinara.
* Fotografija je urađena na veštačkom svetlu u zatvorenoj prostoriji.
Impala Foundation 01 swatch
* Fotografija je iz posta o Nivea BB kremi, prvi swatch od gore je Impala 01. Fotografisano na dnevnom svetlu.
Impala 01 vs. Nivea BB light and medium
Impala sastav

Classics Stick Concealer 04

Classics stick concealer 04 je kremasti stik korektor, sa jakom pokrivnom moći ali zna da beži sa bubuljica i da se uvlači u bore. Zbog svoje teksture prosijava se brže od pudera pa ga treba vrlo malo naneti. Najbolja svrha u mojoj rutini mu je za one dane kad mi nije do full face pudera, samo ga nanesem na crvenila i pigmentacije i izblendam četkom. Kada se setuje mat puderom, sasvim solidno drži do 4-5h i izgleda prirodno. Boja 04 je dostaaa svetla sa malo žutog pigmenta, te odlična za crvenilo. Kao i puder, spada u favorite pre svega zbog boje. Ima mnogo dobrih korektora koji su suviše tamni za mene i zato sam trenutno osuđena na ovaj. Za 140 dinara obavlja posao i više nego dobro. Ako ste tamniji, ova nijansa bi vam bila dobra za konturisanje lica jer se lepo blenda i ne ostaje previše bela kao puderi iz setova za konturisanje. Isto važi i za tamnije nijanse ovog proizvoda, odlični su za konture.
Classics Stick Concealer 04
* Fotografija na veštačkom svetlu, levo je koretor, desno je puder.
Classics Stick Concealer 04-Impala foundation 01
*Prva fotografija je bez šminke, druga samo sa puderom, treća sa dodatkom korektora i ostalih proizvoda.
No makeup_Impala_Makeup
* Mala napomena za svetle pudere - nalazila sam odlične nijanse u brendovima: Golden Rose, Nyx,  Sephora, Inglot, Sensai, La Prairie. Ako imate još neki brend gde ima ovakvih boja, dodajte u komentarima.

18 коментара:

  1. Uuuu, sviđa mi se ovaj puder jako. Znaš da ja volim te super jeftinoće :D
    Mogla bih ga probati čim naletim negde gde ga ima. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Znala sam da ce tebi da se svidi :)

    ОдговориИзбриши
  3. Imam slican ten i ovaj post dosta znaci :-) do sada sam koristila tru match puder i nije los s tim sto mi peruta kozu ukoliko lice predhodno ne natopim kremom,ali nijanse su stvarno dobre.Da li ovaj sto preporucujes moze bez kreme za lice? I ova slika br 3 finalni izgled je jako lepa. Vidim da se mnoge devojke tako smunkaju za dnevnu varijantu,i stvarno je lepo i nije preterano sto je super. Ali plavusama sa plavim ocima to nikako ne stoji, bar je to moj utisak. Daj savet neki za nas plavuse kada su u pitanju dnevne senke? Mnogo mi se svidja sto mislis i na cene proizvoda. Sorry na dugackom postu :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da bi ti i za ovaj trebala jača hidratacija jer ti je suvlja koža nego meni. True match ima lepe nijanse, ne znam kako sam ga zaboravila :) Za dnevni look po meni je najbolje uzeti boje koje već imaš na sebi, oči, kosa, usne, sve te boje iskoristis i ne možeš omašiti. Za plavuše sa plavim očima i svetlim tenom ja bih uzela neku senku boje šampanjca sa malo šimera, da istekne plavu boju i neko sveže rumenilo, sa rozikastim pigmentom i naravno karmin u boji usana :)

    ОдговориИзбриши
  5. Oooooo hvala na savetu :-) smorila me plava senka u svim kombinacijam, zamalo crno da pocnem da stavljam iz dosade :-) big like za blog ;-)

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam probala ovaj puder jos uvek,CS mi se nekako brzo potrosio i vec razmisljam o novom,jedina je mana sto nema pumpicu. Dopada mi se kod Classica sto je kremast :)

    ОдговориИзбриши
  7. Suvise je gust za pumpicu :) Kremast jeste i bas lepo klizi po licu zato ga i volim za konturisanje...

    ОдговориИзбриши
  8. Imam Ipala puder,ali je punpica,za masnu je kozu,jer je moja takva!! I on mora da se nanosi sundjercicem,jer je gust,nijansa je 01 i bas je slicna kao ova na slici!! :-) ja sam zadovoljna,ali ga ne koristim svaki dan!!

    ОдговориИзбриши
  9. Super, probacu i taj za masnu kozu :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ja nikad nisam čula za ovaj brend :D Sviđa mi se efekt na licu!

    ОдговориИзбриши
  11. Uh, uvijek problem sa nijansama :) Od jeftinijih pudera Avon ima svijetlijih nijansi, a dobra stvar je što možeš naručiti testere prije nego kupiš full size.

    ОдговориИзбриши
  12. Moram malo bolje pogledti Avon, nekako ga bez razloga izbegavam :)

    ОдговориИзбриши
  13. Meni ovo izgleda sjajno! Jedino što za sada još nisam naišla na te manje parfimerije u gradu Beogradu :).

    ОдговориИзбриши
  14. Znam, nedostupnost je glavni problem :(

    ОдговориИзбриши
  15. Ne to raditi :D Godinama naručujem i stvarno volim Avon jer je jako prihvatljiv, a stalno poboljšavaju tako da što prije dođi do kataloga :)

    ОдговориИзбриши
  16. Ubedila si me, koliko sutra idem po katalog :)

    ОдговориИзбриши