1. 12. 2013.

Prazne bočice #2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prazne bočice ili Empties kako je popularnije, izgleda kod mene dolaze sezonski. Prvi, dosta manji post je bio krajem leta, a ovaj je kombinacija nekih zaostalih letnjih mazalica i jesenjih. Da vas ne davim sa sastavima svih kremica, možete ih pogledati sve na ovoj fotki.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Garnier Ultra Doux Olive-Rosemary šampon - Prvi koji sam probala iz ove kolekcije, prijatno me je iznenadio. Volim providne šampone, ali su većinom loši za kosu jer je isušuju dok ovaj nije bio toliko jak. Miris maslina u kozmetici ne volim, pa ću sledeći put uzeti neki voćkastiji. U svakom slučaju, solidan za vrlo nisku cenu, i prija masnoj kosi.

2. Fresh Shower Cream Macadamia Seed Oil - Naj naj najgori gel za tuširanje ikada! Zamislite da se tuširate onim jeftinim tečnim sapunom što dolazi u pakovanju od pet litara, e pa još gore... A miris je blago rečeno neugodan. Ko mi je kriv kad nedeljom uveče kupim gel u jedinoj otvorenoj prehrambenoj radnji :)

3. Afrodita šampon protiv opadanja kose sa Belim Lukom -  Kupila sam ga na "nagovor" dragih blogerki, i ostala zapanjena da Afrodita za tako male pare napravi tako dobre šampone. Imala sam iskustva sa njihovim šamponima iz iste linije, posebno sa Koprivom i Pomorandžom, ali je ovaj ipak favorit. Miris je divan, ne oseća je beli luk naravno. Tekstura je balzamasta za razliku od ostalih koji su gelasti i providni ali jednako lagana. Opadanje kose mi je uvek u periodu jeseni pojačano, pa ne mogu tvrditi da zapravo nešto radi na tom polju ali sam primetila regeneraciju i popunjavanje jedne "ćelave" tačke u kosi, koja je nastala od stresa.

4. Velnea Summer Sport Body Lotion Pineapple & Sweet Chili  -  Vrlo čudan losion, lepo miriše i odmah upija ali nije moguće naneti više slojeva jer postaje lepljiv što se primeti i na dlanovima. Prijao mi je za letnji period kada mi ni ne treba neka velika hidratacija  ali do tada je preslab.

5. Velnea Summer Sport Shower Gel Pineapple & Sweet Chili - Izuzetno gelast skoro želatinast, jako osvežava i nije mi isušio kožu. Super je za jutarnje tuširanje jer je miris energičan i voćkast. Cena je niska, kada su na sniženju plaćam ih oko 11o dinara.

6. Gabrini Quick Dry -  Sprej za brzo sušenje laka za nokte o kome sam već pisala, jednako efikasan kao i skuplji sušači ali ga je teže naći. Ja ga kupujem kod lokalnih Kineza koji imaju ceo Gabrini asortiman.

7. Soda Bikarbona je najbolji piling na svetu ako je pravilno koristite. Kašičica sode i malo vode, pomešati da se napravi glatka smesa i onda umasirati u lice 2 minuta pa isprati. Može i na telu da se koristi. Bitno je da se ne trlja lice sa suvom sodom jer tako mogu nastati mikro-ogrebotine koje vam produbljuju pore i izazivaju bubuljice.

8. Laura Baby Soft Cream - U suštini jeftinija varijanta Nivea baby kreme, odlična je za ruke a ponekad i lice i telo. Kupujem je u lokalnim prodavnicama.

9. Velnea Beauty Oil Conditioner -  O njemu sam već pisala, i naravno kupila sam ga opet, jer skoro nisam bila zadovoljna balzamom kao što sam sa ovim.

10. Dahlia Aloe Vera Hand Cream - Jedna od najboljih krema za ruke u drogerijama, uvek imam nekoliko po kući u različitim pakovanjima i mirisima. Odlično neguje ruke, i brzo upija bez ostavljanja filma na koži. Obavezno je probajte ako niste do sad!

11. Fa Nutri Skin Stick Antiperspirant - Bio je odličan za toplije vreme jer radi posao i prilično je suve teksture tako da ne ostavlja onaj svilenikasti trag kao neki antiperspiranti. Jedina mana mu je što je dosta tvrd pa morate pažljivo nanositi jer možete iziritirati žlezde kao ja. Lagano nanošenje i onda je odličan proizvod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Classics Stick Concealer 04 - Već drugo pakovanje trošim jer sam prijatno iznenađena, boja 04 je jako svetla, što je jedini razlog što ne mogu da nadjem korektor u nekom od jačih brendova. I ako imaju svetlu nijansu ili je žućkasta ili rozikasta, dok je ova boja prilično neutralna. Kremast je i lepo pokriva, postojanost je osrednja što se može i očekivati za nekih 150 dinara. Više o njemu biće u nekom od narednih postova.

2. Miss Sporty Fabulous Lash - Jedna od onih maskara koja niti je loša niti je nešto specijalana. Svakako ima boljih u tom cenovnom rangu, na primer ova.

3. Don Juan puder u prahu - Jedan od proizvoda koji sam potrošila na tone u svakoj nijansi. Već sam pisala o njemu i zašto ga toliko volim.

4. i 6. Crveni karmini - Prvi je Aura u starim pakovanjima drugi je italijanski Nuvola Blu Vitamol. Ako vam do sad nije bilo  jasno koliko volim crvene karmine, 2 potrošena do kraja, i to ispod crte vam govore sve.

5. Golden Rose Eyeliner - GR ima nekoliko varijanti crnih tečnih lajnera, meni je ovaj sa zlatnim čepom favorit jer je četkica jako tanka i precizna. Traje dugooo i sad ga bacam jer mi je polomljen poklopac pa se suši, inače trajao bi ko zna koliko još. Za cenu do 300 dinara je odličan.

7. Miss Sporty Just Clear Mascara - Barem 5 sam ih potrošila i koristim je isključivo na obrvama, za setovanje senke ili olovke. Bolju za male pare nećete naći.

Da li imate drugačije iskustvo sa nekim od navedenih proizvoda?


P.S. Srećan decembar!!! <3

6 коментара:

  1. Fa sam kupila nekada na početku ljeta i bio je ok, ali čim je postalo toplije miris mi je užasno smetao tako da sam ga zamijenila. Ali što se tiče zaštite od znojenja nije bio loš :)

    ОдговориИзбриши
  2. Probala sam samo Afrodita šampon i dijelimo mišljenje:)

    ОдговориИзбриши
  3. Znam miris je onako..nije mi neprijatan ali nije ni nesto lep..

    ОдговориИзбриши
  4. Cini mi se da svi imaju pozitivno iskustvo sa njim :)

    ОдговориИзбриши
  5. Kako si samo vrijedna! :D ja nisam nista od ovog probala :D

    ОдговориИзбриши
  6. Moram da me ne bi progutala ova sva kozmetika po kuci :)

    ОдговориИзбриши