17. 12. 2013.

Prima Hidrantna krema za lice ( za suvu i dehidriranu kožu )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ako niste do sada probali Prima proizvode, dosta ste propustili. Ovo je domaća kompanija koja pravi preparate za profesionalnu upotrebu, koji su visokog kvaliteta i imaju odličan odnos količina - cena. Možete ih naručiti sa sajta Salon Info ili ih pronaći u radnjama širom Srbije ( za katalog - cenovnik i registar radnji, KLIK OVDE ). Postoje uvoznici i za države regiona, takodje ih možete naći u katalogu gore.

 

Pre nego što uđem u priču o ovoj kremi, podsetiću vas da je moj TIP kože kombinovana -masna, a STANJE dehidrirana, prouzrokovano hladnim vetrom, ne unošenjem dovoljno vode, kao i preparatima za masnu kožu koji u sebi imaju salicilnu kiselinu koja isušuje. Ako niste sigurni kako da prepoznate šta je vašoj koži potrebno, KLIK za tekst koji sam već pisala o tipovima i stanjima kože.

Hidrantna krema za lice je namenjena suvoj dehidriranoj koži, odgovaraće i najsuvljim tipovima kože, testirala sam je i na zreloj - osetljivoj - suvoj koži, kojoj inače ništa nije dovoljno hranljivo. Ja je koristim po potrebi, uglavnom kao noćnu kremu ili nakon pilinga. Po teksturi je gusta i mora da se umasira u kožu ali nije masna i ne ostaje na površini kože u velikoj meri. Nakon 15ak minuta, ostaje vam samo fini film, koji će vam zaštititi lice od vetra. Ono što sam još uočila je vrlo interesantan time release efekat, koji je uobičajen patent kod krema skupljih brendova. Ne znam da li su planirali da tako bude, ali svakako posle nekog vremena osetite talas hidratacije koji izbija iz dubinskih slojeva kože. Pogotovo kada preko nje nanesete puder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastav je tipična kombinacija glicerin - pantenol - urea ali čini mi se da je odnos sastojaka dobro urađen iako na pakovanju ne navode procente. Moja ambalaža od 50ml košta 300 dinara u katalogu i web radnji ali u lokalnoj parfimeriji je oko 400 dinara. Dolazi i u pakovanjima od 200ml za 700 dinara i ako vam se baš svidi salonsko pakovanje od 1000ml za 2500 dinara. Pored ove hidrantne varijante postoje i avokado, noćurak, retinol, aloe vera i jojoba. Takodje, možete ih kombinovati sa pratećim mlekom, tonikom, maskom ili prirodnim uljima kojima sam oduševljena :) .

Ako vas interesuje njihova preporuka, pronadjite se u ovoj tabeli. Kliknite na nju za zumiranje.

prima tabela

* Fotografija preuzeta iz Prima kataloga.


Za mene je Prima otkriće godine, i moram priznati da me sve iz ponude mami na kupovinu. Trenutno isprobavam AHA liniju za hemijski piling voćnim kiselinama, o kojoj ću pisati za par nedelja, kada završim tretmane. Blogokoleginice Ana i Marijana su već pisale o AHA liniji pa pogledajte njihove utiske.

Da li ste već probale nešto iz ovog brenda?




6 коментара:

  1. Nisam probala a veselim se čitati tvoje iskustvo s AHA kiselinama :D

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam isprobala ništa njihovo, zapravo, ovo mi je prvi glas o ovom brendu. Čini mi se da bi mi mogla savršeno odgovarati za moju ekstra suhu kožu :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ako ti je ekstra suva koza preporucujem njihova ulja za lice, fantasticna su :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je nesto sto svakoj devojci treba. U ovakvim hladnim danima najvise stardaju lice,ruke i kosa,bar meni :-) tako da cu kremu sigurno probati. Super.

    ОдговориИзбриши
  5. Znam da si odavno pisala ovaj post, ali molim te ako mozes da mi odgovoris sta ti tacno znaci da osetis talas hidratacije. Meni se mnogo znoji lice i taj tvoj opis me odmah asocirao na talas znojenja lica.

    ОдговориИзбриши