4. 1. 2014.

DIY: Piling za usne u formi karmina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zima i vetar su učinili svoje, teško je da ste izbegli suve usne i perutanje, pa tu nastupa piling za usne! Skoro nije bilo DIY posta kod mene, iako sam svašta pravila (čitajte topila) ovih dana. Pre par nedelja sam videla ELF-ov Lip Exfoliator koji je upakovan kao karmin i pomisih da je dobra ideja. Iako volim prirodne varijante pilinga, kao što su one sa medom, htela sam nešto što ne moram držati u frižideru, pa sam smislila ovaj mix sastojaka.

 

Kako su mi trebale 3 veličine zrnaca, odabrala sam sodu bikarbonu, šećer i proso (sitna zrna žitarice). Vi možete kombinovati šta imate u vašoj kuhinji. Za hidrirajući i povezujući agent, upotrebila sam vazelin i labelo i dodala par kapi kantarion ulja. Opet, možete koristiti samo labelo, to sigurno imate. Da bi se to sve lepo steglo, dodala sam malo želatina u prahu.

Mere su više odokativne, ali recimo da sam stavila po pola kašičice sode, šećera i prosa i četvrtinu kašičice gustina, na punu supenu kašiku istopljenog mixa vazelina i labela.

Toplu smesu brzo prespite u praznu ambalažu od karmina i ohladite pre upotrebe. Imajte na umu, da je iako čvrsta, ova mešavina baš kao ELF Exfoliator osetljiva, pa bez pritiskanja. Dovoljno je da lagano namažete par slojeva i dalje trljate među usnama minut-dva.

Još par stvari na koje treba da obratite pažnju... Ne zaboravite da zavrnete mehanizam karmina pre sipanja, da ona plastika bude na dnu. Takodje, može se desiti da se mali deo balzama izdvoji na površini, pa da vam par prvih slojeva bude samo labelo, jednostavno skinite taj sloj i voila!

Ako vam je sve ovo komplikovano, možete suve sastojke smiksati sa Nivea kremom i staviti u neku teglicu. Efekat isti, manje cimanja. Jedino što morate prstom da nanesete na usne.

DIYLip-stickScrub

P.S. Jednostavnije je napraviti nego objasniti, pa se ne dajte zastrašiti mojim predugačkim uputstvom! :)

13 коментара:

  1. Bravo J, super si smislila zamenu za ELF :) Bice isprobano cim potrosim svoje zalihe :)

    ОдговориИзбриши
  2. Prvo sam pomislila da je u pitanju neki sladoled dok nisam usla da procitam post :) Interesantno je,samo je potrebno imati sav materijal i strpljenje :)

    ОдговориИзбриши
  3. Sladoled :) moram postaviti bolju sliku :)

    ОдговориИзбриши
  4. LidijaTanja4/1/14 22:34

    Divna ideja, divne slike, super post! Ja sam jedna lenjivica ali ovo bih baš mogla smućkati :) Lidija

    ОдговориИзбриши
  5. Koji hit! Ne bi se nikad setila da tako stavim u karmin, a znam za to od e.l.f.-a. Super je! Ja drzim u kutijicama uvek pilinge.

    ОдговориИзбриши
  6. Lepo si se dosetila za različite veličine zrnaca. Iskreno, ja sam od onih što su previše lenji za ovakve recepture :blush: I mada je piling za usne valjda najjednostavniji kozmetički preparat koji se može napraviti samostalno, baš skoro sam kupila Catrice piling za usne :D

    ОдговориИзбриши
  7. Ja volim da glumim hemicara, zanimljiv mi je proces nastanka kozmetike :) A i nekako ni jedan od ovih dostupnih brendova nema piling za usne :(

    ОдговориИзбриши
  8. Uvek me zainteresuju cudni prozvodi, kada sam videla taj ELF odmah sam pomislila eto necega sto nemam :)

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala!!! Ako ti je previse komplikovano smuckaj bar ovaj sa kremom :)

    ОдговориИзбриши
  10. Odlična ideja i svaka čast na kreativnosti, Eh da smo bliže i meni bi napravila jedan takav!

    ОдговориИзбриши
  11. Hvala Martina! Videcemo vec nesto da sredimo ;)

    ОдговориИзбриши
  12. Ja upravo zavrsavam svoj diy projekat scrub, sa medom secerom i zitaricama, jaako slican tvom. Odlicna ideja!

    ОдговориИзбриши
  13. U i taj mi je super :) jos je i sladak ;)

    ОдговориИзбриши