13. 1. 2014.

Freshka Gora Stik Deo - prirodni dezodorans

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U upotrebi kozmetike ne prezam od parabena i hemikalija, ali kao svaki radoznali beauty fanatak, rešila sam da probam na par meseci potpuno prirodne proizvode. Većinom su se pokazali kao mnogo manje efikasni od onih sa hemikalijama. I pored toga nastavljam da ih koristim, jer se tešim činjenicom da ne unosim ništa loše u organizam putem kože. To je bio razlog zašto sam ovaj stik koristila skoro mesec dana iako sam videla sumnjive simptome već posle par upotreba.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako sam videla da ima ljudi koju su prezadovoljni ovim proizvodom, prvo ću vam reći zašto smatram da je on odličan. Pre svega ima samo 4 sastojka i svi su prirodni. Efikasnost je jednaka mnogim drogerijskim dezodoransima. Cena je super, 0k0 200 dinara za 30ml. Brzo se troši, očekujte mesec do dva najviše da će vam trajati. Mada je to i bolje, pošto nema nikakve konzervanse, ne bi trebalo da ga dugo koristite. Miris je fantastičan, bar u ovoj narandža varijanti, a ima ih još nekoliko. Ne zadržava se dugo, možda nekih sat vremena, nakon čega ima neki miris koji nije ni lep ni ružan, ali nije upadljiv. Kako ovo nije antiperspirant, trajnost zavisi isključivo od vaše kože. Ja bih za duge dane ipak uzela neki jači, a ovaj ostavila za svaki dan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moje iskustvo nije tako srećno ali ga ostavljam za kraj jer mislim da je neki od sastojaka za mene alergen, što ne znači da će i vama tako delovati. Iako inače nemam osetljivu kožu na alergene i nemam apsolutnu ni na šta alergije ili reakcije, od navedenih sastojka ću se ubuduće kloniti.

Prvih par dana nanošenja, dejstvo je bilo super. Zatim su mi otekle žlezde. Nisam povezala sa ovim, jer mi se to ponekd dešava zbog brijača. Promenim tip brijača i nastavim da mažem ovaj dezodorans. Posle prolaska otoka i bola, javljaju se ogromni crveni pečati na celom pazuhu. Sutradan već, koža je toliko upaljena da me boli kada držim ruke spuštene. Kako je bio vikend, odlučim da ne idem kod lekara već samo da mažem kremicu iz apoteke. Od nje se smirila upala a koža je postala suva i braonkasta, što me je dovelo do zaključka da je crvenilo bilo zapravo rekcija jednaka gorenju kože od sunca. Nakon povratka na staru dobru Rexonu, koža izgleda polu normalno, mislim da će se nakom par pilinga vratiti na staro. A ovaj dezodorans ide u djubre odmah!

Da li ste ikad imale ovakvih problema i sa kojim proizvodom?

12 коментара:

  1. Bacivsi pogled na sastojke znala sam da ovo ne moze biti ok oroizvod. Zasto, Zato sto se odmah vidi da ce vosak da zapusi pore. A koza mora da dise, a pienta dezodoransa je da neutralise njegov miris. Dalje, kokosovo ulje. Iako fa obozavam i rado kiristim u razne svrhe, on, kao i ni jedna druga masnoca, ne moze da bude sastojak dezodoransa. Koja mu je svrha? Da masti podpazusni prostor?
    Sve u svemu, losa stvar. Ne kupujte ovaj "dezodorans" ako vam je zdravlje milo.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na sjajnom objašnjenju, nisam ulazila u dalje promatranje sastojka jer je ovo jedina prirodna varijanta na koju sam naletela na našem tržištu..čini mi se da je nemoguće naći dezodorans bez ta dva sastojka :(

    ОдговориИзбриши
  3. Kao laik, mogu napisati da su mi sumnjivi ekstrakt ruzmarina (peckanje9 i eterična ulja limuna i narandže (pečati i gorenje). Nisam probala ni jedan prirodni dezić, ali jesam čisto kokosovo ulje/ puter ispod pazuha nakon brijanja i imam samo reči hvale. Čak mi je i posvetlelo kožu u toj regiji, pa deluje lepše i zdravije. Preporučujem kokos, ostalo ne bih, hvala :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ne znam, kokosovo ulje moze biti problematicno, jer je komedogeno, te zapusava pore. :/

    ОдговориИзбриши
  5. Slažem se, pogotovo što nije naznačeno koje je korišćeno, rafinisano ili ne.

    ОдговориИзбриши
  6. Kakva burna reakcija!
    Mislim da je prirodna kozmetika u poslednje vreme precenjena, u smislu da ne mora sve što je prirodno da nam odgovara samo zato što je prirodno. Mada (i sada rizikujem da budem zla :D), ako inače nemaš preosetljivu kožu i nisi alergična na sastojke, ja bih se zapitala da li se tu možda nalazi još nešto što nije navedeno na ambalaži.

    ОдговориИзбриши
  7. Pazi, u potpuno si u pravu, svaka priča ima dve strane tako i natural i organski prozvodi imaju mane. Sasvim je moguće da postoji nešto što nije navedeno. Uostalom većina kompanija dobija svoju organsku oznaku ako ima 70-80 procenta sastojaka oranskog porekla. Ostalo, ko zna šta je.

    ОдговориИзбриши
  8. Neverovatno kakva reakcija, bolje baci ovo sa tim zlezdama se ne treba igrati. Meni vise prijaju liquid stickovi, Baleini i Avon mi brzo nekako imaju cudan miris, brzo promene tu divnocu kao da im fali nesto u sastojku dok kod Rexone od krastavca i Dove nikada nisam imala problema, rotiram ih i uvek gledam da ima 0% alkohola, jednom sam previdela kod Garniera tu stavku i vristala sam koliko je peklo. Inace nisam videla ovaj proizvod do sada, dobro je da znam sta treba izbeci i nadam se da neces imati slicnih situacija nije naivno.

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala na preporuci, i meni su se Rexona I Dove najbolje pokazali, mada ja volim cvrste stikove.

    ОдговориИзбриши
  10. Juuuu strashno. Ja volim da probam prirodnu kozmetiku, ali stvarn ocesto bude losija. Mada uvek nekako sa malim strahom to probam. Sta ja znam kak osta moze da deluje na mene, kolikoje testirano i tako to... :/

    ОдговориИзбриши
  11. Testiranje mislim da je minimalno sa ovakvim lokalnim brendovima :(

    ОдговориИзбриши