17. 1. 2014.

Najefikasnija kozmetička pomagala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nekad kozmetika nije dovoljna da vam donese željeni efekat samostalno. U moru raznih alatkica za lepotu, ove su se pokazale najefikasnijim. Kada dodate njih svojim omiljenim preparatima, sigurna sam da će efekti biti dosta vidljiviji.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Drvena četka za kosu - ova četka je prvenstveno namenjena za masažu temena, mada je možete koristiti kao klasičnu četku. Masaža temena potpomaže cirkulaciju, što dovodi do bržeg rasta kose a ujedno vrši i blagi piling koji će vam otkloniti mrtve ćelije sa temena i omogućiti da preparati dubinski deluju. Ja je koristim nakon dobrog raščešljavnja kose običnom četkom a pre pranja kose. Dosta mi pomaže u borbi sa seborejom i manje mi kosa opada tokom pranja. Ova je Still-ova i koštala je oko 250 dinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Drveni štapići za nokte - veoma korisna stvar, služe čišćenju noktiju i potiskivanju zanoktica sa ploče nokta. Naravno, ja ih koristim za sve i svašta pa mi je isplativije da kupujem kod kineza ogromna pakovanja ovih štapića za stotinak dinara ( njihovi su namenjeni za voćne ražnjiće ). Isti efekat imaju kao Sephora štapići, koji su oko 600 dinara za 10 komada. Potiskivanje zanoktica savetujem da izbegavate koliko je god moguće, ako baš insistirate, nabavite metalni pusher, manje oštećuje kožu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Grickalica za zanoktice - sečenje zanoktica nije nešto što vam preporučujem, ali ako imate neku iritantnu koja se podigla od površine kože ili nokta, boje je isecite dok se ne zacepi dalje. Ova grickalica vam daje oštrinu i preciznost koju ne možete dobiti sa običnim grickalicama ili makazicama. Jeftinije varijante imate i za 500-600 dinara kao što je ova iz Lilly-ja a ako vam treba nešto poluprofesionalno Sephora ima odlične za 1500-2000 dinara. Moja je češće u upotebi kraćenja predugih dlačica obrva ili trake od veštačkih trepavica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Gel za hlađenje očne regije - ok ovo ne morate imati ali je potpuni luksuz kada ga ujutru 10ak minuta držite na očima, dok meditirate pre haosa koji donosi dan. Pomaže u spadanju otoka i tamnih kolutova kao i sa crvenim i proširenim kapilarima u oku. Čuvajte u frižideru i koristite po potrebi. Moji su iz Sephore ( oko 6oo dinara ) a jeftinije varijante su vam vlažne kesice čaja ili metalne kašike. Meni dosta pomažu u ispitnim rokovima kada me oči peku od konstantnog zurenja u prašnjave knjige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Ecotools jastučići za čišćenje lica od bambusa - jako korisni, dvostrani, tako da imate i piling i divan mekani frotir. Mogu se koristiti uz gel za umivanje, uz piling, za skidanje maske sa lica a kada se pokvase postaju jako mekani pa ih možete i uz micelarnu ili ulje koristiti. Održavam ih tako što ih ubacim u mašinu sa peškirima na 90 stepeni, svakih par dana. Cena je oko 250 dinara za par.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Četka za kosu za bebe - jako korisna četka jer je čvršća od četkica za umivanje, i odlična za piling neosetljive kože na telu. Ja je koristim i za četkanje noktiju nakon manikira i pedikira. Takođe, može se nanositi tretman na teme i dobijate piling. Izuzetno su jeftine, nekih 80 dinara u marketu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Rukavice za piling - od kada sam ih otkrila, ne kupujem piling za telo. Sjajno deluju, bolje od lufe ili sunđera za kupanje a možete ih koristiti uz bilo koji gel ili sapun. Mogu i na licu da se koriste ali su jakooo grube, pa pažljivo. Cena je oko 150 dinara za jednu, a menjam ih na godinu dana. Održavam ih isto kao i sunđere za lice, posle par upotreba u mašinu na 90 stepeni.

Da li sam preskočila neku vašu omiljenu alatku za lepotu?

13 коментара:

  1. Hm zaintrigirala si me sad sa ovim rukavicama :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ne mogu bez svoje B&S četkice za lice :D

    ОдговориИзбриши
  3. Otkad sam presla na hemijski piling klonim se cetkica ali su nekad bile obavezne :)

    ОдговориИзбриши
  4. Jaaaooo kako je dobar i koristan post! :D Imala sam slicna ova Ecotools cudesa, stvarno odlicna stvar. Nego reci ti meni...di si nasla rukavice? :) Mislim se vec neko vreme da lufu zamenim necim jer mi je dosadila (ili je moja koza navikla na takve proizvode), ali nikako da smislim kako, sad si mi dala ideju! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Rukavicu sam krenula da koristim i odlična je za nas koji imamo problem sa urastanjem dlačica. Ovaj gel za hlađenje me posebno privlači :D

    ОдговориИзбриши
  6. Drago mi je da je nekome koristio :) rukavice kupujem u Liliju uvek ih ima i to razlicitih brendova, ali znaju da budu zavucene u dno nekog rafa :)

    ОдговориИзбриши
  7. Da rukavica je super protiv urastanja dlacica...gel je moj mali luksuz za SPA kod kuce :)

    ОдговориИзбриши
  8. LidijaTanja18/1/14 23:04

    Odličan i koristan post! Koristim sve osim jastučića za čišćenje lica, nekada sam imala četku ali već jako dugo ne. A rukavicu za piling obožavam, mada koristim i piling samostalno :) Lidija

    ОдговориИзбриши
  9. Ecotools jastučići? O da!
    Koristim ih doduše za telo, ali su san snova uz ulje za masažu.

    ОдговориИзбриши
  10. Lepi su i za telo, ali su mi sitni pa nemam zivce...moram probati sa uljem :)

    ОдговориИзбриши
  11. Uvek je najednostavnije-najbolje, ne treba puno komplikovati život. Ja nikako da pazarim tu spravicu za zanoktice, uvek zaboravim.

    ОдговориИзбриши
  12. Ja sam po malo OCD pa sto vise izbora imam veci je stres :( Seckalica ce ti trajati dobrih 5-6 godina, tako da je dobra investicija!

    ОдговориИзбриши