30. 1. 2014.

Skinology AHA linija za hemijski piling


Skinology professional face care je linija domaće kompanije Prima o kojoj sam već govorila OVDE. Ova kolekcija je namenjena profesionalnoj nezi lica i prodaje se samo registrovanim salonima i licima ali preko OVOG sajta možete naručiti bez ikakvih problema.


 Upotreba AHA kiselina zahteva malo predznanja pa ako se upustite u ovu avanturu, obavezno je da dobro znate svoju kožu i pažljivo pratite uputstva. Za početnike najsigurnije je uzeti najslabiju koncentraciju kiselina od 20%. Ako niste za samostalno eksperimetisanje ne morate radite tretman već možete uzeti neku od krema sa AHA kiselinama koje se koriste kao obične kreme ili kao maska.

Ako niste upoznati sa AHA kiselinama i njihovim dejstvom, preskočite ovaj proizvod jer nije za apsolutne početnike. Takodje neću pisati o osnovnim stvarima jer nisam kozmetolog ili dermatolog a internet je pun zanilmljivih i korisnih članaka na temu voćnih kiselina. Ja ću se više osvrnuti na recenziju ovog preparata a manje na opšte dejstvo kiselina. 

Hemijski piling kod kozmetičara košta od 1200 -1500 dinara i potrebno vam je 4-8 tretmana na svake dve nedelje za optimalne rezultate. Namenjen je uklanjanju površinskih ožiljaka od akni, pigmetacija i flekica i ove probleme odlično rešava. Na površinske bore i proširene pore utiče ali dosta slabije i efekat je kraćeg veka. Na pojavu bubuljica i akni ne utiče, javljaće se u istoj količini kao i pre tretmana jer one ne zavise toliko od spoljnih uticaja koliko od vašeg organizma ( hormona, ishrane, hidratacije...).

Skinology linija nudi serume za tretman različitih jačina, ja sam uzela najslabiji od 20% jer nemam puno problema sa licem. Uz serum morate uzeti i Neutralizator tonik koji sprečava da kiseline deluju duže nego što je potrebno. Sa poštarinom, ovaj set me je koštao oko 1100 dinara a trajaće nekih 5 serija tretmana, što je prilično dugo. Sastave i upotrebu imate naznačene na pakovanju, pa ako niste prošli obuku možete se lako snaći.




Nakon prve serije tretmana, ukupno 8 tretmana u razmaku od po nedelju dana i u trajnosti 5-15 minuta ( postepeno sam povećavala dužinu držanja za minut ili dva ) vidim dovoljne dobre rezultate da mogu da ih podelim sa vama. Nije nikakvo čudo ili savršna koža ali je dosta bolje stanje nego što je bilo pre tretmana. Moji problemi su bili: proširene pore, crvene flekice od bubuljica, par površinskih bora na čelu i preterano lučenje sebuma. Svi su u nekoj meri rešeni, crvene flekice i sebum naviše. Moram priznati da sam iznenađenja smanjenim mašćenjem T zone za 70-80%.

Kako izgleda tretman? Na suvo, očišćeno lice naneti serum u tankom sloju pomoću sintetičke četkice, izbegavati u širokom luku regiju oko očiju i usana kao i prevoje nosa i brade jer je tu koža jako osetljiva. Držati na licu 5-20 minuta, počnite sa manjom minutažom pa vidite kako koža reaguje. Skinuti serum pažljivo da ne dodirne osetljive regije lica sa hladnom vodom i kozmetičkim tuferima ili sunđerom. Nežno skidati serum, nije potreban dodatni mehanički piling. Natopiti veće delove vate Neutralizatorom i prebrisati lice detaljno a možete i ostaviti vatu na licu kao masku 10ak minuta. Kiseline ne smete rukama dodirivati pa vam je potrebno sve sa donje fotografije za tretman.



Nega nakon tretmana je ili dobra hidrantna maska ili vlaženje kože termalnom vodom 20ak minuta a zatim naneti nešto za dubinsku regeneraciju i negu, ja volim kantarion ulje jer savršeno upije i sprečava isušivanje kože. Tretman treba raditi pre spavanja da se koža oporavi malo do narednog šminkanja. Prvih par dana nakon tretmana umesto obične kreme koristim ulje za negu lica, može i pantenol ili aloe vera gel i slično. Sa ovakvom negom nema crvenila ili guljenja kože. Desi se po neko dehidrirano parčence kože ali samo dobro negujte i neće biti toga. Ako se pojave suve ljuspice kože nakon 5-6 dana, možete uraditi blagi mehanički piling da ih skinete, ništa enzimsko ili sa aktivnim sastojcima. Takođe, lice je u periodu izloženosti AHA kiselinama izuzetno fotosenzitivno pa je potreban jači SPF za dan i izbegavanje sunca. Zato je najbolji period za tretmane upravo sad, pre proleća ili na jesen.

Rezultati su primetni u generalnoj bistrini kože i čvrstoći, a detalnije možete videti na fotografijama. Prve su pre tretmana a druge posle 8 tretmana , svetlost je drugačija otud razlika u boji kože, to nije do tretmana :) Desni klik na fotke da ih otvorite u novom tabu i uvećate!






 Da li ste probale AHA tretmane i da li bi se usudile same da ih izvodite?

13 коментара:

  1. Čekala sam tvoje utiske da znam da li da se upustim u to ili ne. Nisam nikad probala nikakve AHA tretmane, ovo ću definitivno kupiti i probati sama, samo moram da se još malo informišem o tome, da ne napravim haos na licu.

    ОдговориИзбриши
  2. Sa ovako malim procentom kao što je 20% nema šanse da se desi nešto neočekivano :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican post, nisam nikada koristila kiseline, ali sam gledala kod kozmeticara davnih dana kakve su procedure i trajalo je nesto 4-5h, koristile su se i razlicite maske i glina, smatram da su ovakvi tretmani super samo u solo reziji treba se pripremiti kao sto si i ti :) kako, sta i na koji nacn funkcionise, znaci potrebno je informisati se. Mislim da je solidna cena, kako se inace krecu profesionalni proizvodi za rad u salonima tako da vredi probati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U principu oni kombinuju sa jos nekim tretmanom pa se to oduži, isto ti to možeš i sama..pripremiti se treba u smislu osnovnih informacija ali daleko od toga da neko sa prosečnim poznavanjem kozmetike ne može sam da odradi a većina žena koja se interesuje za kozmetiku zna da čita uputstva, toliko je jednostavno :) Cena je i više nego povoljna jer jako dugo može da traje proizvod...

      Избриши
  4. Meni se ovo jako dopada, ali se ja lično bojim da sama to radim. :D
    Baš se vidi lepa razlika. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda je za tebe kremica sa AHA kiselinama,ona je u slobodnoj prodaji i isto je jako povoljna! Razlika je vidljiva ali subjektivni osećaj promene na koži je neverovatan!

      Избриши
  5. U super post! Nisam probala AHA tretman, možda se jednog dana upustim u priču samostalno (ipak sam ja jedno vreme živela u laboratoriji, pa mi rad sa kiselinama nije stram :D).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo napred, znam da tebi hemija nije strana, i sigurna sam da bi ti prijao tretman!

      Избриши
  6. Dobar i koristan post :) Ja koristim njihove kiseline već nekoliko zima, svaki put malo povećam koncentraciju. Meni daju odličan rezultat, naravno, potreban je oprez pri korišćenju, ali sam baš, baš zadovoljna. Zarazila sam i drugarice, sad sve imamo po bočicu ovog aha gela :) Mislim da ću uskoro i ja jedan post na tu temu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Mislim da ću i ja povećati jačinu sledeći put, uverila sam se da nije tako invanzivan tretman koliko sam mislila! Jedva čekam tvoj post! :)

      Избриши
  7. I ja ih koristim sama,i isto imam te od 20 %,i jako sam zadovoljna!! Najbolji rezultati su mi ,kada posle koriscenja,stavim tecni puder.Reci mi koju kremu koristis posle njih?? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puder mnogo bolje izgleda na kozi posle ovogtretmana :) koristila sam Prima hidrantnu kremu, i prirodna ulja, najčešće kantarion i obavezno Clinique losion za hidrataciju iz 3 step-a.

      Избриши
    2. Ja koristim neku malo masniju,ali mi je ok,posto je prirodna!! :) mmmm kantarion,moram probati!! :)

      Избриши