25. 1. 2014.

Still Popart Aloe Vera i Avokado kolekcija

Pre nekog vremena, dobila sam ovu kolekciju na poklon od kompanije Stevan Still, preko Tijaninog bloga. U prvi mah mi je delovala odlično za moj tip kose, ali kako nisam čitala uputstvo i namenu, prva upotreba me nije oduševila. Na pomen Aloe i Avokada, pomislila sam da ću dobiti dubinsku hidrataciju i negu kose. Kada je efekat izostao, detaljnije sam pregledala etiketu i shvatila da su mi očekivanja bila pogrešna. Od tada, kolekciju koristim drugačije, i priznajem da sam je jako zavolela!


Ova kolekcija namenjena je intenzivnoj nezi kose i kože glave, a za tipove: slabe, tanke i lomljive kose. Kome odgovara? Ako imate problematičan skalp, u smislu peruti, seboreje ili neugodne suvoće. Ako imate kosu koja je pored suvog skalpa sklona mašćenju ali je dužina vlasi sklona lomljenju i isušivanju. Sve ovo i još pride problema ja imam.

 Zašto baš skalp, kada je obično dužina kose ta kojoj su namenjene sve kolekcije? Sa tanjim tipovima kose, najveći problem kod rasta jeste nedostatak jačine vlasi, koji nema veze sa površinskim oštećenjima od toplote već sa nedostatkom jačine u samom korenu kose. Otud se često kada pređete određenu dužinu, javlja opadanje i lomljenje. Ne pomaže ni činjenica da što je skalp više dehidriran, kosa je krtija, jer se sva hidratacija iz vašeg organizma muči da dodje do vlasi zbog suvog skalpa.

Koje je rešenje ovih problema? Prvo, potrebno je ukloniti površinske nečistoće za temena. Šampon ima u sebi sulfate i taj posao će obaviti ali bez previše isušivanja, zato se može javiti potreba za pranjem dubinskim šamponom ( sa jačim dejstvom i više sulfata ) pre ovoga ili nakon 2-3 pranja sa ovim. Zatim, skalp se mora dobro hidrirati nečim hranljivim, kako bi se sve mrtve ćelije koje sprečavaju zdrav rast otpustile i mehaničkim pilingom ( masažom jagodicama prstiju ) odstranile. Tu stupa na snagu pakovanje koje se nanosi od korena ka vrhovima, uz blagu masažu temena. Nakon 5 minuta, ne više, dobro isprati proizvod i nastaviti stilizovanje kose uobičajeno. Može se desiti da vam je potreban i regenerator nakon pakovanja, ako imate suve krajeve kose.




Zaključak:

Koji je krajnji efekat ove kolekcije? Kosa je jača i ima više gustine, skalp je hidriran. Oblikovanje je lakše jer kosa dobija na teksturi i čvrstini.

Kome ne odgovara: Ako imate bilo koju varijantu suve kose, gusta i kovrdžava kosa ili hemijski tretirana. Ako imate masno teme koje nije osetljivo ili sklono perutanju. Ako nemate problema sa gustinom kose.

Kome odgovara: Masno, osetljivo, dehidrirano teme i tanka, krta kosa.

11 коментара:

  1. Kada pogledam tvoj zakljucak ispada da meni ne odgovara :) nisam jos uvek probala Popart kolekciju slabo sam je vidjala a imam zelju :)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam ni sumnjala u kvalitet Stillovih proizvoda. Ovo definitivno nije kolekcija za mene, ja koristim onu za suvu i oštećenu kosu (preventivno) i jako sam zadovoljna :) Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kvalitet je zaista dobar, merljiv sa svim stranim drogerijskim brendovima :)

      Избриши
  3. Znači nije za mene, masna kosa, ali nakon bojenja uvijek volim nešto masnije da mi se koža malo oporavi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za skalp bi ti verovatno prijala, a mozda bi ti za duzinu trebala jaca nega.

      Избриши
  4. Zvuči jako dobro, ali očito nije ni za mene, masna kosa koja se jako brzo zamasti :P

    ОдговориИзбриши
  5. Meni je sve iz ove Popart kolekcije divno (balzami i pakovanja)! Volim to što nemaju silikone pa mogu pakovanja i balzame da slobodno stavim i na teme. Meni je kosa suva, teme od suvog do masnog, neka vrsta peruta mi se pojavi s vremena na vreme ako koristim jake šampone (na neke odreagujem odmah pri prvom pranju, na neke ako zaređam). Meni odgovaraju njhovi balzami i iz Double bubble kolekcije, a sa šamponima iz te kolekcije sam na klackalici, pa ih koristim samo u svrhu dubinskog čišćenja. I mislim da će i šamponi iz Popart kolekcije isto tako poslužiti. Ne znam na koju foru mi odgovaraju, ali mi odgovaraju. Nisu jaki, teško hranljivi pa da otežaju kosu. Jedino što mi prave problem oko češljanja i super su mi legli kad mi je kosa bila kraća, ali što je duža, imam malo problema sa njima, ali opet, generalno sam zadovoljna njima.

    ОдговориИзбриши