3. 2. 2014.

Tutorijal: Crveni karmin koji prkosi zimi


Kako sam stigla do pedesetog posta bez pisanja o crvenom karminu po kome je blog dobio naziv, ne znam ni sama. Ruž-Rouge je za mene toliko opširna tema da ne znam odakle da počnem. I eto javila se ideja da počnem od osnove, tj. kako naneti crveni karmin da bude postojan ali i da bude vetro-otporan i zimo-otporan. Znamo da nam ovaj vetar u kombinaciji sa niskom temperaturom isušuje usne, pa sam smislila "sendvič hidratacije" za vaš karmin. Ovo nije preuzeta tehnika već nešto što ja radim par zima unazad i meni odgovara. Ne poznajem nikoga ko ovo radi pa ako vam je čudno, dajte ovoj tehnici šansu, možda vas prijatno iznenadi.



1. Piling usana - značajan izuzetno za tamne karmine jer ujednačava teksturu usana i skida suve ljuspice kože. Ja sam koristila OVAJ koji sama pravim, vi možete kupovni ili domaći, bitno je da nema ulja u sebi jer ulje kreira barijeru između usana i pigmenta pa karmin brzo sklizne sa usana. Uvek možete koristite šećer ili čekicu za zube, jednako su efikasni.



2. Hidrantna maska za usne tj. GLICERIN - ok, ovo je čudni deo moje tehnike. Glicerin prodire dublje u kožu nego obično labelo i upija savršeno bez ostavljanja traga koji će razblažiti karmin. Njegova funkcija je zadržavanje vode tj. hidratacije u koži ali i privlačenje vode, tako da sve što nanesete preko biće zaključano na usnama jer hidratacija neće bežati u usne što je glavni razlog brzog isušivana karmina. Dovoljno je da pola kapi glicerina nanesete na usne, držite minut i onda ostatak utapkate u usne dok sve ne upije lepo. Glicerin na usnama ima termo efekat i blago zagreva usne, ne brinite, to pomaže hidrataciji da dopre do dubljih slojeva kože. Takodje, ima sirupasto-slatkast ukus ali ga nemojte jesti. :)




3. Olovka za usne - ako je dugotrajna pomoćiće da se karmin manje razliva. Kada iscrtate ivice, popunite lagano i ostatak usana da bi se kasnije jednakom brzinom boja skidala i da biste izbegli tragične 90' sa bojom samo oko usana.




4. Labelo - dovoljna je mrvica utapkana prstom da bi se posle suve olovke vratila hidratacija, i kako smo ga preskočili na početku ovde će igrati značajnu ulogu u sprečavanju ljuspanja kože.




5. Karmin - ja više volim crvene da nanosim četkicom jer se nanese manja količina i sprečava skupljanje boje u uglovima usana. 




6. Maramica - pritisnite lagano maramicu između usna da se sve što je suvišno odmah skine, da se ne bi kasnije skupljalo na unutrašnjoj liniji ili čak zubima.




7. Vazelin - zimi je bolji izbor od sjaja za usne jer zapravo zadržava hidrataciju u usnama bez obzira na jačinu vetra i suvoću vazduha. Dovoljno je da malo utapkate u karmin i zvanično ste otporni na sve zimske nepogode!




Da rezimiram, moj "hidratacioni sendvič"obuhvata: glicerin koji privlači hidrataciju u dublje slojeve kože, labelo koje neguje i ostaje na povšini i vazelin koji sprečava vetar da dodje do kože i zaključava vlagu u usnama.

Kako vam se čini moja tehnika, da li biste je probali?

12 коментара:

  1. Ovo zvuči odlično, ali zar ti vazelin ne ubrza skidanje karmina?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koristim suv dugotrajni karmin, tako da ga malo brže skine ali ništa posebno kao što bi neki hidrantni skinulo :)

      Избриши
  2. Maska za usne (glicerin) je nešto što bih mogla probati :) i crveni ruž zaslužuje da ga usne dočekaju spremne :D

    ОдговориИзбриши
  3. Glicerin je najbolji prijatelj tokom zime, meni se dopada zavrsni sjaj dobijen uz pomoc vazelina :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Glicerin mi je drug cele godine :) ja u vazelin dodajem pigmente da ne razblaži boju ruža a sjaj je super, pri tom ne lepi se ;)

      Избриши
  4. Savršeno :D
    Glicerin na usnama mi ne bi pao na pamet. Ja volim mat izgled, pa bi mi maramica bila završni korak :).

    ОдговориИзбриши
  5. Probat ću i ja glicerin! Super savjeti!

    ОдговориИзбриши