25. 2. 2014.

Vichy Teint Ideal



Zahvaljujući kompaniji Vichy Srbija, prošle nedelje sam imala čast da prisustvujem sjajnoj promociji nove linije pudera Teint Ideal, koja se održala na brodu Da Vinča. Na testiranje sam dobila Teint Ideal Cream u nijansi sand 25, a kako se on pokazao na mojoj koži, čitajte u nastavku.


Nova Teint Ideal kolekcija sadrži 4 vrste proizvoda: Tečni puder za kombinovanu kožu, Kremasti puder za suvu kožu, Kompaktni puder za sve tipove i Bronzer. Cela linija zasnovana je na liquid light tehnologiji i obećava prirodan, ujednačen i korigovan izgled tena. Takodje, svi proizvodi su bez parabena i pogodni za osetljivu kožu. Ono što je mene privuklo, jeste činjenica da su puderi na bazi vode i to ne bilo kakve već Vichy Termalne, koja je meni jedna od omiljenih, odlična za brzo hidriranje lica.


Kako imam kombinovanu kožu, bila sam skeptična prema Cream varijanti pudera ali sam mu ipak dala šansu i nosila ga na nekoliko celodnevnih i celonoćnih vremenskih perioda i to bez matirajućeg pudera preko. To je jedini način da stvarno testirate kako vaša koža reaguje na puder. 

Tekstura pudera je jako tečna i svilenkasta i divno se blenda. Iz navike sam ga nanosila gustom četkom ali može vrlo lepo i prstima da se izblenda. Prekrivna moć je jača nego što sam očekivala, ako nemate veće nepravilnosti, neće vam biti potreban korektor. Moguće je nadograditi pokrivenost bez ikakvog osećaja težine. Finiš je prirodan, blistav ali ne previše, taman da koža deluje zdravo i mladoliko. Pore prikriva fino, i ne neglašava ih. Najviše me asocira na Garnier BB kremu za masnu kožu, pa ako vam je ona odgovarala u ovaj puder ćete se zaljubiti.

Ono što me je ostavilo oduševljenom jeste hidratacija! Nanela sam ga na dehidriranu kožu bez ikakve kreme ispod i sjajno je sanirao te suve delove bez isticanja dehidriranosti ili pravljenja fleka preko suvih delova. Na T zoni, iako se brzo prosijao, nakon neka 2 sata, i nakon blotovanja papirićima ostao je pravilno raspoređen na koži, što je kod mene retkost, obično mi se puderi skidaju zajedno sa blot papirićima i ostaju nenamazane fleke koje moraju da se poprave. Ovde nije bilo takvih problema.

Miris je klasičan puderasti, nema parfema u sebi što je veliki plus za nas sa osetljivom kožom. Boja, iako deluje tamnije od moje kože kada se izblenda nema razlike, čini mi se da se jako lepo prilagođava tenu. Kako puder u sebi ima 20SPF odličan je za dan, mada testiran noću uz blic fotoaparata ne daje onaj beličasti izgled licu, kakav često dobijamo na fotografijama ako puder ima SPF. Ipak, ako vam pre svega treba puder za večernje sate ovu kolekciju preskočite.

*Prve dve fotografije su na različitoj dnevnoj svetlost, treća uz blic.



Nisam ga fotografisala na licu jer mi se čini da moj fotoaparat ne može da uhvati te fine razlike, koje su pre svega u zaglađenoj teksturi kože i ujednačenoj boji. Svakako će biti na licu u nekom od narednih LOTD postova, jer ću nastaviti da ga koristim dok je ovo prolećno-zimsko vreme, za leto bi mi bio ipak previše sjajan.

Količina pudera je 30 ml za cenu od oko 2300 dinara, i spada u rang srednje skupih pudera. Da li kvalitet opravdava cenu, zavisi od vaših standarda, po meni da, jer se na mojoj koži ponaša jednako kao dosta skuplji puderi a svakako se vidi razlika od kvaliteta pudera iz drogerijskog ranga. 

Jedno sitno upozorenje, pošto je tekstura jako tečna a otvor prilično širok, pažljivo ga dozirajte, jer vam nije potrebna velika količina za celo lice. Ako se nepažljivije koristi mislim da može jako brzo da se potroši. Za sad procenjujem da će trajati oko dva meseca. 

Da li ste probali nešto iz ove linije i da li su vam cene visoke ili opravdane?


*Proizvod je PR uzorak ali to ne utiče na moje mišljenje koje je iskreno i subjektivno. Zahvaljujem se timu Vichy Srbija i Mariji Trivić na pozivu i ukazanoj prilici za testiranje proizvoda.

8 коментара:

  1. Odlično si ti ovo napisala.

    Jako mi je interesantno i drago da i tebi sa mešovitom kožom odgovara. Ja kako imam normalnu ka mešovitoj, praktično sam u trenutku mislila da ću jednostavno morati da ga otpišem, zato što sam bila ubeđena da mi ništa sem onog za normalnu neće odgovarati, bar po teksturi na prvu loptu.
    Međutim, prevarila sam se. Prvo što mi se nijansa stapa sa mojom bojom kože maksimalno, stoji mi praktično ceo dan, izgleda tako prirodno i lepo. Istina, ne može da prekrije trenutne nepravilnosti koje može Dermablend ili korektor (zato što mi je lice, khm, katastrofa at the moment), ali dobro to se doda i bude fantastično. Ja se ne prosijavam značajno, mada recimo da posle par sati malo dobijem sjaj, ali ne previše.
    Još jednom, jako dobra i temeljna recenzija :)!!! :***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isto sam bila spremna da ga otpišem zbog tamnije nijanse i činjenice da je za suvu kožu, ali me potpuno razuverio već sa prvim nanošenjem. Meni je prosijavnje sasvim prosečno, čak isto kao kod pudera namenjenih matiranju. Da li tebi treba Dermablend, o tome drugom prilikom :)
      Hvala puno na divnom komentaru :-*

      Избриши
  2. Čini mi se da bi moja suha i osjetljiva koža s ovim puderom mogla biti zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, mislim da si ti targetna publika ovog pudera :) ako naletiš na tester probaj obavezno!

      Избриши
  3. Ja probavala, i meni sa mojom normalnom kozom odgovara taj, ali ne nalazim se u nijansama.
    Sve su mi presvijetle, mada zapravo vise neodgovarajuceg podtona- preroze ili prezute, a ja sam neutralna. Mozda bi mi 45 bila ok, cini mi se najneutralnija. Zanimljivo da nemaju tamnijih nijansi od 45, jer ja uopste zimi nisam neka tamna. Mislim da cu se ipak drzati Bourjos pudera. ( br. 53 kod njih )

    ОдговориИзбриши
  4. Kao sto vidis meni je malo tamnija ova nijansa koja je druga po redu, mada ni ostale tri nisu daleko od nje. Kolekcija je definitivno za bledje zene, posebno bronzer i kompaktni puder, ne bi bilo lose da dodaju jos par nijansi.

    ОдговориИзбриши
  5. Pa zasto ja ovo tek sada vidim? Ne mislim na puder nego na novu adresu :) Ne znam kako mi je promaklo... Ja sam prezadovoljna ovim puderom, ima sve sto meni treba :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, nisam izgleda dovoljno spamovala :) Dobrodosla na novu stranicu :)

      Избриши