15. 2. 2014.

Zimski favoriti


Kao i ranije, favoriti su mi sezonski jer ne menjam proizvode baš svakog meseca. O nekima sam već pisala a ostali po meni nisu dovoljno zanimljivi za celu recenziju pa ću ovde napisati po par rečenica o njima a ako vas nešto dodatno interesuje, pitajte! :)



* 365 Mleko za telo - Vanilla Almond je neplanirana kupovina i prijatno iznenađenje. Miris je nežan i bademast, ne oseća se previše što je meni super jer ne volim da mi se meša sa mirisom parfema. Spada u jača mleka, tako da je odlično za zimu ili suvu kožu, za leto će biti previše hranljivo. Cena je oko 200 dinara za 400ml i proizvodi ga Dahlia za 365 brend. Sastav je kao kuća i ima parabene, ako su vam to bitne stavke preskočite ga. Ja sam potpuno nezainteresovna za mleka kao pojavu, tako da mi je svejedno šta mažem. :)

* Palmolive Antiforfora - šampon protiv peruti je jedan od retkih kome se uvek vraćam. Nemam perut već seboreju, kojoj je povremeno potreban jači šampon sa više sulfata, neki koji će mi bar na kratko odložiti potrebu za Micoseb šamponom ( koji mi uništi krajeve iako je super za problematično teme ). Ovaj šampon je balzamaste teksture, liči mi dosta na Afroditin sa belim lukom, samo je jači. Ne isušuje kosu i super pere ostatke raznih proizvoda za oblikovanje kose. Cena je oko 300 dinara za 400ml.

* Still Lux krema za kovrdžavu kosu je dokaz da ne morate uvek koristiti nešto namenjeno vašem tipu kože ili kose. Nemam kovrdže pa da vam potvrdim da stvarno utiče na njihovo oblikovanje ali je koristim kao leave in conditioner, samo na krajevima i jako sam zadovoljna. Hidrira i miriše super, i sprečava moju ravnu kosu da se slepi u dva pramena koji su robovi gravitacije. Volim da budem blago čupava sa talasastim krajevim i ova krema dosta pomaže, naravno uz Matrix gel za volumen o kome sam pisala u prošlim favoritima.Cena je smešnih stotinak dinara za 120ml.

* Garnier mineral deo - Intensive 72h je otkriće godine u reonu deo stikova. Kremast i dovoljno mekan da ne iritira žlezde ali opet vrlo funkcionalan, ( naravno nije testiran na 72h :) ), miris je blag i prijatan, i najvažnije postojan i posle dugog dana. Nema alkohol i parabene ali ima aluminujum pa ako ga izbegavate, nije za vas. Posle nesrećne ekspedicije u prirodne dezodoranse ( KLIK ) vraćam se aluminijumu!

* Skinology AHA linija o kojoj sam pisala OVDE  je od sada potpuni must have kod mene.

* Botanica Antiacne krema je deo linije Antiacne koju sam celu isprobala i jedino sam bila zadovoljna gelom o kome sam milion puta pričala, recenzija je OVDE. Prvo mi se nije dopala krema jer neprijatno miriše i jako je gusta za nanošenje na celo lice. Onda sam je nanosila onako krečasto na problematične regije lica i radi posao odlično, poput čuvene Lilly kreme, sa tom razlikom što ovu ne morate da bacite nakon 3 meseca. Cena je oko 120 dinara za 30ml i ja sam već pola bočice potrošila. Uz AHA kiseline, i ove botanica proizvode lice mi je čistije nego što je ikad bilo. Za sada ih neću menjati.

* Velnea blaznice za skidanje laka za nokte su bar peto pakovanje koje trošim, meni su draže od klasičnog skidača jer su jednostavnije za poneti. Jako su uljane, mirišu citusno, poput pomorandže i nemaju aceton. U pakovanju je 30 tankih blaznica koje su jednako natopljene od prve do poslednje i ako sačuvate zaštitnu foliju i dobro zatvorite, trajaće vam dugo. Cena je oko 150 dinara mada čini mi se da ih povlače iz prodaje jer su kod mene u Lilliju na polici za rasprodaju.

* Apoteka Beograd - Kantarion ulje mi je apsolitni favorit među svim proizvodima ove zime. Kada sam počela sa tretmanom voćnim kiselinama htela sam da hidriram lice nečim jačim i prirodnim, pa sam se setila kantarion ulja koje sam uvek koristila nakon sunčanja jer sam jako bela i sklona opekotinama, i znala sam da mi nije komodogeno ( ne izaziva ili iritira bubuljice ). Kako je kantarion fotosenzitivan koristim ga samo noću, i to 6-7 kapi zagrejem među dlanovima i umasiram u lice. Hidrira kožu dubinski i sprečava perutanje, što je jako bitno nakon upotrebe voćnih kiselina. Preko noći savršeno upije iako je moja koža kombinovano masna. Svakako ću od sada preći na ulja u potpunosti bar za noćnu hidrataciju i negu. Apoteka Beograd nema na deklaraciji koja je čistoća i obrada njihovih ulja, ali meni se ovo pokazalo odlično. Cena je oko 200 dinara za 30ml. 

* Karmin koji je ubedljivo najviše nošen protekla dva meseca je ljubičasti Classics 228, recenziran OVDE.

* Essence liquid eyeliner kupljen na rasporodaji za 139 dinara i prijatno je iznenađenje što se tiče pigmentacije i postojanosti. Četkica je od onih debljih, kratkih, od sunđera što meni nije praktično jer sam navikla na klasične dugačke. Ali i ovako više volim radi higijene da nanosim lajner sa četkicom koju ne vraćam u proizvod. Ako ga još negde ima, probajte, sigurna sam da će vam se dopasti.

* Više puta sam rekla da sam lenja za mazanje noktiju ili nail art i zbog posla sam uvek volela ultra kratke nokte. Kada se setim da ih namažem, u poslednje vreme su to bila ova dva Flormar 410 i Aura Meet me at the disco o kojima sam pisala ( klik na ime laka za post ).

* Za randomizirane nekozmetičke favorite ovaj put nemam puno toga jer sam uvela sve nekozmetičke postove kao zasebne pa će biti takvih i u budućnosti. 

* Ja ne bih bila ja da ne pričam o muzici :) U decembru sam slušala Michael Buble Christmas album pa sam u januru prešla na ostatak diskografije, i tako je Michael postao jedino što slušam ovih dana. Neke od pesama koje obožavam:

*Stuck in the middle with you

 * Moondance
 

* Jedna potpuno random pesma, kladim se da većina vas ne zna po nazivu koja je :) ali eto, mi je volimo za đuskanje, i pod mi, naravno mislim na moju srodnu dušu, najbolju drugaricu M <3 

*Billy Ocean - Caribbean Queen

To bi bilo to za moju zimu, kada ovo istrošim radujem se nekim novim proizvodima za proleće a toliko ih je već pikirano :) Da li imamo neke zajedničke ljubavi?

9 коментара:

  1. Imam Velnea tupfere za skidanje laka i meni su grozni. Svidja mi se što su uljani, pa ne isušuju zanoktice, ali treba mi milion godina da skinem lak sa jednog nokta i još se sva umastim. Ok su za put, jer nema prosipanja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam primetila da nešto lošije skidaju nego ostalo drogerijski skidači, nisu dobri za šljokave ili teksturisane lakove ali za jedan - dva sloja običnih lakova meni su super.

      Избриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Delim oduševljenje ovom Botanica kremicom, takođe je mažem kada iskoči neko čudo i zaista radi posao... Imam Essence eyeliner, sličan ovom samo je vodootporan i obožavam ga, trošim drugo pakovanje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lajner je definitivno medju boljim drogerijskim, a kremica je slucajno otkrice koje cu od sada uvek uzimati :)

      Избриши
  4. Auuu kazes ovaj Palmolive je dobar za seboreju? A ja bezim od njihovih sampona jer ih svi kude... Meni samo h&s aloe vera drzi stvar pod kontrolom, ali i pored toga imam periode divljanja temena :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je samo ovaj od njihovih super, mada samponi su bas individualna stvar, recimo h&s nisam skoro probala ali mi nisu prijali jer su dosta gusti.

      Избриши
    2. U pravu si, dosta su gusti, ali ja malo razblazim sa vodom pa tek onda stavljam na teme. Ne znam, meni je skroz ok za seboreju. Ima i cinka u sebi pa mozda zato... Mozda sledeci put uzmem ovaj, bar zbog cene :)

      Избриши
    3. Vidis, nije mi na pamet palo da razblazim :) moram probati tako! Hvala na savetu :)

      Избриши