11. 3. 2014.

Mini recenzije #1 - AVON


Avon nisam koristila, zaista ne pamtim koliko dugo. U naletu preporuka, što po blogovima što od raznih ljudi, dočepala sam se kataloga i rešila da isprobam neke osnovne stvari. Kako je sve poznato, ovo će biti kratke recenzije a ako nešto želite detaljnije, ostavite komentar! 


* Foot works glicerinsko-silikonska krema za stopala je jedan od klasika iz Avona i ne verujem da je niste probali. Mene je naziv privukao, jer jako volim i glicerin i silikone, pogotovo u kremama za stopala i ruke. Ova krema je baš ono što sam očekivala, hidrira i oblaže kožu finim silikonskim filmom koji dosta dugo štiti stopala. Miris je tipičan za kreme za stopala, ne preterano dobar ali može da se izdrži. Ovo je dobra hidratacija za svakodnevnu upotrebu ali ako imate jače isušenu kožu neće vam biti dovoljna.

* Pink Magnolia glicerinska krema za ruke je iz nove Magnolija kolekcije. Miris je blag, očekivala sam više ali je hidratacija sasvim solidna, krema je vrlo vlažna i dobro se razmazuje. Spada u laganije kreme pa je super ako volite da je koža mekana i hidrirana ali bez osećaja težine i filma. Dosta me podseća na Ana kremu za ruke iz Don Juan kolekcije.

* Rich Moisture Family Cream sa kamilicom je univerzalna krema mada je ja ne bih stavljala na lice jer ima nekoliko potencijalno komodogenih sastojaka, ali je fina za ruke i telo. Miris je odličan, teško ga je opisati, pomalo slatkasta puderasta nota. Tekstura je dosta lagana, i brzo se upija, što je čini odličnom za tople dane kada vam treba brza i lagana hidratacija. 


* Planet Spa Perfectly Purifying piling za lice je po meni razočarenje, ja od pilinga očekujem da bude puno grublji i to je glavni razlog što retko kupujem mehaničke pilinge, retki su dovoljno grubi za moj ukus. Prednost ovog pilinga je što su zrnca prirodna, ne ona plastična koja se ne razlažu u vodi i štete okeanima ili prirodna od mlevenih koštuničavih plodova koja mogu napraviti mikoogrebotine na licu već su od soli iz Mrtvog mora. Jako je kremast piling i ne isušuje lice, ja ga dodatno pojačam sa kašičicom sode bikarbone i onda je savršen!

* Planet Spa Perfectly Purifying maska za lice je iz iste linije kao piling. Prva tri sastojka su voda, glina ( kaolin ) i glicerin. Sve što volim i što mi odgovara. Maska je pravi užitak, stavljam je skoro svaki dan jer mi prija. Čisti pore i ostavlja meku i hidriranu kožu. Nema salicilnu kiselinu i slične sastojke protiv bubuljica pa na njih neće uticati. Miris oba proizvoda iz ove kolekcije je prijatan i vrlo Spa. 


* True Colour Tiger's eyes paleta nije iz nove brošure i dobila sam je na poklon ali pošto su ovo svi Avon proizvode koje imam, dodala sam je da nekome bude od koristi. Paleta ima dve mat i dve sedefaste boje, sve su jako lepe na prvi pogled. Ali, ne bih je kupila, nije dovljno pigmentovana za moj ukus i loše se blenda za neki ozbiljniji look. Ako ste početnik i volite prirodnu, dnevnu šminku ova paleta bi vam mogla poslužiti ali ipak mislim da ima bolijh proizvoda za isti novac.

Ako imate predloge za Avon must have proizvode, ostavite mi u komentarima :)

6 коментара:

  1. Nijanse senki su predivne :), mada sam i ja stekla utisak da su Avonove senke jako lose pigmentovane, a steta jer ovako na prvi pogled nijanse su im lepe. Najvise me ineteresuje piling i maska za lice kakvi su, dobih peh sa jednom novom kremom, otekle mi oci kao ujed strsljena,poludela sam,spasao me sinoc jedan novi piling, bas me interesuju kvalitetne umivalice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesu, jako lepa kombinacija, cak su dobre i na swatch-u ali jako se lose blendaju, moze samo nesto osnovno sa njima da se odradi, nikakvi prelazi i slicno :) Uh imala sam slicno iskustvo davno sa garnier kremom bila sam otecena danima :( pisi o tom pilingu, ivek trazim nove za probati :)

      Избриши
  2. Obozavam Planet Spa masku, odlicna je! Ostalo nisam probala :)

    ОдговориИзбриши
  3. mislim da su ovo veoma nosive senke, šteta što su tako loše pigmentacije :)
    jesi li probala nekom bazom da ih 'razradiš'?

    pakovanje planet spa maski me odmah podsetilo na nove garnier roll-on dezodoranse :D
    avon slabo koristim, priznajem...volim neke njihove ruževe, koje uzimam godinama, ali se sad ne mogu setiti kako se zove linija :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pazi, nosive jesu, moze do neke mere da se radi sa njima ali kada imas mnogo kvalitetnije u smislu pigmentacije neces se sigurno nikad uhavtiti za nesto sto se losije blenda :) za nekoga ko je pocetnik i nema druge paletice ovaj je sktroz ok.

      Jeste slicno pakovanje, nadam se da necu pomesati :)

      Избриши