27. 3. 2014.

Vichy Normaderm Night Detox


Kompanija Vichy je bila vredna proteklih nekoliko meseci i nakon lansiranja nove Teint Ideal kolekcije, o kojoj ste čitali u OVOM postu, na red je stigao i novitet iz Normaderm kolekcije, noćna krema protiv nepravilnosti - Night Detox. Imala sam zadovoljstvo da je testiram prethodne tri nedelje i u ovom postu vam prenosim prve utiske.


Night Detox je noćna nega namenjena koži sklonoj nepravilnostima, koži koja pati od proširenih pora i viška sebuma. Naravno, pronašla sam se u sve tri stavke. Proizvođač obećava da je koža nakon buđenja MANJE MASNA, GLATKA, BLISTAVA, OSETNO ČISTA I SA SUŽENIM PORAMA. Tehnologija iza ovih obećanja je inovativna formula koja uključuje PERLIT i apsorbujuće čestice za upijanje viška sebuma kao i kombinaciju sastojaka za uklanjanje nepravilnosti, koju čine EPERULINE, LHA, HEPES i SALICILNA KISELINA. Ako i vama sastojci ne znače previše, ono što treba da znate da je ova krema dermatološki ispitana, pogodna i za osetljivu kožu, nema parabene, nije komodogena ( ne izaziva bubuljice ) i kao svi Vichy proizvodi bazirana je na njihovoj sjajnoj termalnoj vodi.


Nakon tri nedelje vrednog testiranja, ( nisam preskočila ni jedno veče :) ) neke od obećanja mogu da potvrdim da je ispunila, kao što su osećaj čiste kože nakon umivanja kao i glatkoću i blistavost. Za efekte na količinu sebuma kao i na proširenost pora, za sada ne mogu da potvrdim neko značajno dejstvo. Kada iskoristim celu bočicu, vratiću se na ovu temu i doneću konačan sud da li ima dugoročnog dejstva na mojoj koži. Za sada, najveća prednost je hidratacija koja je mojoj masnoj koži sasvim dovoljna, a mislim da bi bila dovoljna i mešovitim tipovima. Tekstura je poput gušćeg fluida, veoma prijatna i baršunasta na koži. Miris je odličan, skoro poput osvežavajuće vode sa krastavcem  i dosta podseća na miris Estee Lauder kreme iz Day Wear kolekcije koju sam ja jako volela, čak i teksturom liče, što je veliki plus za Vichy koji za znatno manju cenu postigao jednak osećaj luksuza u bočici.

Nakon buđenja, prvo što primetim jeste jače lučenje sebuma nego inače, što je posledica dejstva LHA kiselina ( napredna verzija AHA ili voćnih kiselina, koja je jednako delotvorna na uklanjanje mrtvih ćelija ali ne izaziva negativne efekte poput osetljivosti i crvenila kao obične AHA kiseline. ) Nakon umivanja tek možete videti kako ova krema deluje na kožu. Svežina i dobar tonus kože kao i onaj jedar, mladoliki osećaj su neizbežni. Nepravilnosti se nisu znatno menjale na mojoj koži u protekle tri nedelje ali jesam zapazila dosta manju količinu aktivnih komedona nego inače. Da li smem to da pripisujem ovoj kremi ili ne, još ćemo videti sa daljim korišćenjem. Količina od 40ml, po mojoj proceni , potrajaće oko 2 meseca, što je sasvim prosečno za fluid teksture. Naravno ciklus obnavljana kože traje 28 dana, te je jedna tuba sasvim dovoljna da procenite da li je ovo krema za vas ili ne. Ako ste probali LRP Effaclar duo kremu i bila vam je prejaka kao meni, možda je ovo odgovarajuća solucija za vas. Uz nju bi vam trebala i targetna kremica za nepravilnosti, jer ova neće imati dejstvo isušivanja bubuljica kao što bi imao Effaclar Duo. Svakako bih vam preporučila da isprobate tester kada se ova krema nađe u prodaji jer je definitvno vredna pažnje.

*PR uzorak

8 коментара:

  1. Drago mi je da si zadovoljna, mene je oduševila :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super je da odgovara i mojoj i tvojoj koži, znači da je dosta prilagodljiva :)

      Избриши
  2. hvala na preporuci :))
    videla sam da je aktuelna ova krema, pa skupljam utiske naokolo
    i vagam da li bi mi odgovarala :D

    ОдговориИзбриши
  3. Koristim je ovih dana, i stvarno me odusevljava svakog jutra iznova. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман5/2/15 00:54

    Moze li mi neko reci cenu ove kreme? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poslednji put sam je kupila na 2+1 akciji pre mesec-dva pa se ne secam tacne cene, ali mislim da je oko 2300.

      Избриши
  5. Анониман23/6/15 19:32

    Imam 20 godina, da li mogu korititi Vichy proizvode iz normaderm linije? Uzela bih gel za umiavnje, dnevnu i nocnu kremicu :-) Neko kaze da mogu, neko ne... pa me zanima Vase misljenje. Srdacan pozdrav i unapred hvala na odgovoru! Marija

    ОдговориИзбриши