6. 5. 2014.

MAC Studio Sculpt Foundation





Znam da ste strpljivo čekali na otvaranje MAC radnje, ali znam da još strpljivije čekate na prve recenzije proizvoda. Ja planiram da svake nedelje uradim recenziju nekog od MAC proizvoda koji su mi se dopali, dok kod moje koleginice Ane možete naći nedeljne izveštaje šta je to što je ona te nedelje najviše koristila. Prvi je OVDE.

Rešila sam da započnem dugi niz MAC recenzija sa osnovom svakog make up-a a to je puder. Sa Studio Sculpt-om u nijansi NW15 se družim poslednjih mesec dana i kako sam zadovoljna njegovim efektom čitajte u nastavku teksta.


Na samom početku moram da vam napomenem da proizvodi u MAC-u ( dekorativa i preparativa ) nisu podeljeni po tipovima kože, već po efektu koji želite da postignete. Prema tome, nema pudera za suvu ili masnu kožu već pudera sa mat finišom, satenskim finišom i slično.

Studio Sculpt je puder sa srednjom ka jakoj pokrivnoj moći i prirodnim satenskim finišom. Namenjen je hidriranju kože, i jako je kremast pod prstima. Dugotrajan je i otporan na vodu ( water-resistant ne water-proof ). Mogu da ga koriste svi kojima treba jača pokrivna moć ali imaju suvlju ili dehidriranu kožu kao ja. Zaštitni faktor 15 kao i zaštita od UVA i UVB zraka ga čine odličnim za dnevnu upotrebu. Kako imam T zonu koja je sklona jakom mašćenju, preko njega koristim Blot puder ili Essence all about matt i onda sam rešila i problem dehidratacije i prekomernog sebuma.


Nijansa NW 15 je malko tamnija od mog mog tena i odlična je za dane kada ne želim da budem bela kao inače. U tim slučajevima koristim Studio Fix Fluid NC10 koja je po meni najprirodnija bela koju sam ikad probala. Znam, sada će svi da skoče ali kako i NC i NW i puder za suvu i puder za masnu kožu, bla bla. Jednostavno je, ne postoji zakonom pisano pravilo da ako ste testirani na jednu nijansu samo nju smete da koristite niti postoje tipovi kože u MAC filozofiji. Za dane kada sam jako crvena u licu volim NC nijanse jer su žućkaste i lepo neutrališu to crvenilo, u ostalim prilikama biram NW jer su rozikaste tj. hladne i daju mom licu svežinu. Jednostavno, zar ne?! Ako vas jako buni MAC podela nijansi mogu o tome da napravim zaseban post!


Pokrivna moć ovog pudera je toliko dobra da uz njega ne koristim korektor na licu. Najčešće ga nanosim četkicom iz ovog posta ili MAC Duo Fibre 130 koja je dosta čvršća od čuvene 187 i super je za blendanje gustih pudera. Pošto je finiš jako prirodan izbegavam da ga setujem preko celog lica, već samo u T zoni. Hidratacija koju mi pruža ovaj puder je nemerljivo bolja od bilo kakvog mat efekta pa mi ne smeta nešto brže prosijavanje. A sa blotom ono se dešava tek nakon 3-4 sata. 




Mililitraža je nešto veća od standardne, i ima 40 ml a kako je gust i odlično pigmentisan, potrajaće dugo dugo. Od momenta otvaranja bočice tj. skidanja zaštitne folije sa otvora, imate 24 meseca da ga potrošite. Kako nikad ne koristim samo jedan puder to je za mene taman. U ponudi je 19 nijansi i sve su dostupne kod nas. Toplo preporučujem da ga sledeći put kada budete u radnji isprobate, jer dodatna hidratacija ( uz odličnu pokrivnu moć ) nikom nije na odmet :)

***VAŽNA NAPOMENA! Sve recenzije vezane za MAC proizvode su samo lično mišljenje i moj subjektivni sud i nemaju veze sa zvaničnim stavom kompanije. Ja ovde govorim samo u svoje ime i ne predstavljam kompaniju ni na koji način. Tekstovi nisu PR i proizvode recenziram samo kada i kako ja želim. Činjenica da ja radim za MAC ne utiče na moje mišljenje i pisaću samo o proizvodima koji se meni lično dopadaju. Blog će se kao i do sada baviti raznim brendovima od drogerijskih do high end.

Šta želite da vidite među MAC recenzijama?

20 коментара:

  1. Ja zelim da vidim Studio Fix Fluid! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман7/5/14 01:24

    Koliko kosta ovaj puder?

    ОдговориИзбриши
  3. imam slicni tip koze kao ti, i da li bi mi preporucila ovaj puder ili neki drugi? potrebna mi je srednja do veca pokrivna moc, ali da nije puno vidljiv na licu, da li ti se ovaj puder stapa sa kozom ili je vidljiv na licu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se fino stapa sa kozom ali je definitivno vidljiva pokrivna moc. Zavisi sta ti je najbitnije, da se ne prosijas onda pre Studio Fix, a ovaj ako ti je problem dehidratacija kao meni a opet imas sta da pokrijes.

      Избриши
  4. E ja sam cula da je dobar face and body za suvu kožu(imam isto suvu kožu), kako ti se on cini? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. On je super sto se tice hidratacije ali nema pokrivnu moc, cak je slabiji i od bb kreme.

      Избриши
  5. Divan post,koliko je duo fibre 130?

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман8/5/14 00:01

    Obožavam mac pudere ma skoro sve njihovo i jako sam zadovoljna ali mi definitivno treba pomoć oko blot pudera imam ga i ili ja ne umem da ga koristim ili negde grešim on meni uopšte ne pomaže tj ne deluje :) meni sa njim ili bez njega jednako brzo prosija t zona
    A mnogi ga hvale :(
    Pomoć plz šta radite sa njim kako ga stavljate
    Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moguce je da ti se brzo prosija lice ako ne koristis adekvatnu negu pre sminkanja, gledaj da bude nesto lagano i hidrantno ali namenjeno kontoli sebuma. Blot se nanosi u tankom sloju bilo kojom cetkicom za lice, moze ona najklasicnija i potrebno je popraviti ga u toku dana bar na masnoj kozi. Jos jedna stvar koja moze da prouzrokuje dodatni sebum ( ako nije vec do tecnog pudera ) je korektor, ako ga nanosis u t zonu, jer su vecinom korektori kremasti, retki imaju teksturu pogodnu za masnu t zonu.

      Избриши
  7. Vidiš, vidiš, baš ću probati njega! Ja sam sa MAC podlogama imala susret samo sa Face & Body koji mi je sjajan ali sam za to da probam nešto novo a po opisu ovo je fina stvar za mene :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuna suprotnost od F&B i meni mnogo drazi od pomenutog :) probaj kad svratis sledeci put!

      Избриши
  8. Анониман9/5/14 14:03

    Da li u MACu kod nas ima nova alluring aquatic kolekcija? :) i sta mislis,koji je MAC proizvod najbolji za vizuelno smanjivanje nosa?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema, jer se kolekcije par meseci pre lansiranja poruce a kako smo otvorili tek nakon njenog lanisaranja jedino mozemo da se radujemo nekim nadolazecim LE :) Dosta toga moze da se koristi za konturisanje, mat senke, mat rumenila tipa Harmony ili kremasti korektori itd. Meni je omiljena paleta od 6 korektora u Dark nijansi.

      Избриши
  9. Koja je cena karmina Goddess of the Sea,ako je stigla kod nas nova kolekcija? i da li ti se on dopada?:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam ga kada smo gledali kolekciju i divan je ali kod nas je nema jer je lanisarana pre neseg otvaranja.

      Избриши
  10. Nice blog!

    I´m following you now. Would you like to visit my blog and follow me back?

    xx

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман5/5/16 10:14

    Cao.
    Kasnim, ali eto, juce sam probala prvi put ovaj puder, nijansu 20.
    Koza mi je suva, osetljiva i sklona crvenilu. Medjutim, znaju puderi i da mi prosijaju na jagodicama ako je pretoplo, recimo. To se najvise vidi na fotografijama.
    Meni je sminkerka u Macovoj radnji u Uscu potpuno pogodila nijansu, jedino sto mi se ne svidja je sto je bas vidljivo da imam puder.
    Sad, meni pored svakog probije crvenilo, koje je bas izrazeno; i znam da bih htela nemoguce-puder koji jako pokriva, a da nije tako tezak za kozu. Da li mislis da postoji bolja varijanta od ovog?

    ОдговориИзбриши