7. 7. 2014.

Prazne bočice #4




Čini mi se da je ovo najčitaniji tip posta na mom blogu, pa mu se zato rado vraćam. A pomaže i činjenica da je ovo 20ak malih recenzija u jednom postu, pa ne moram da se opterećujem pojedinačnim tekstovima za proizvode o kojima nemam previše reći.


Kosa je izgleda bila predmet moje pažnje u proteklom periodu, mada morala sam i da smanjim količinu nagomilanih proizvoda u kupatilu :) a uz neplanirano i vrlo spontano farbanje u riđe narandžastu boju, samo se povećao broj proizvoda.

*Still Popart Avokado kolekcija, šampon i maska, je dobila recenziju ovde a maska će se sigurno ponovo naći u mojoj korpi, dok šampon moram konstantno da menjam pa mislim da ovaj neće ponovo doći na red.

*Palmolive Antidandruff šampon mi je jedan od omiljenih i moram da ga imam u kući uvek, o njemu sam već dosta pisala.

*Intesa Ecofix lak za kosu kupujem iz navike i nostalgije. Podseća me na dane baleta, i kada smo cementirale punđe sa ovim lakom. Takođe smo i lepile šljokice na telo sa njim :) . Miris mu je i dalje blago užasavajući, lepljivost je i dalje ogromna ali ga ipak jako volim. Doduše, češće ga naprskam na četku pa njom prođem kroz pramenove da ih malko smirim i zagladim ali ponekad prsnem i direktno, ali onda mora da bude malena količina i iz daljine jer u protivnom dobijate krckave pramenove.

*Syoss Volume powder me nije oduševio, koristila sam ga u svrhe dodavanja teksture šiškama kada ih kačim jer nije lepo izgledao na celom temenu.

*Velnea Beauty Oil regenerator je sjajan i kupujem ga iznova već xx puta. Opisan do tančina ovde.

*Balea suvi šampon za kosu je potpuno razočarenje, iritirao mi je teme, nije baš najbolje kupio višak masnoće i gušio me je do tačke gde sam mislila da imam astmu. Batiste i Sephora su mi i dalje sprej favoriti.

*Still Lux krema je divno otkriće koje sam dobila od Tijane sa onom popart kolekcijom. Iako na mojoj kosi nema efekat talasanja jer mi je kosa ravna ali miris i nega su i dalje odlični za malecnu cenu od 100tinak dinara. Probajte!

*Garnier Color naturals farba u boji 7.4 je i dalje prisutna na tržištu a prvi put sam je kupila i namazala davne 2006 godine i od tada je često kupujem kada hoću neku promenu jer ona na neblajhanu smeđu kosu bude divna bakarna-riđa-crvena neopisiva boja, a na blajhanu bude baš šargarepica kao na kutiji. Ne oštećuje kosu previše, malo mi je samo oštrija vlas ali meni to čak i odgovara jer se sada lakše oblikuje nego kada je nefarbana i svilenkasta.

*Mycoseb je tretmanski šampon za seboreju koji moram da koristim povremeno, ne obožavam ga ali šta je - tu je. Jedino što malo ublaži moje probleme sa temenom.

*Schauma šampon protiv peruti, rekla bih da je muški, no meni je je to svejedno, ok je, ali nije dobar kao plavi Palmolive pa neću ponoviti kupovinu.

*Kosili bebi puder je meni najpouzdaniji suvi šampon pogotovo za dane kada me seboreja ubija jer mi jedini ne iritira teme. Koristim ga tako što ga prespem u kutiju od Felce Azzuro pudera pa pufnicom nanesem na teme. I onda dobro rastresem kosu jer je belji nego klasični suvi šamponi.



*Secret Key je divan krem dezodorans koji će mi nedostajati jer ga nema kod nas, pisala sam u prošlim favoritima o njemu.

*Dove krem gel za tuširanje je must have u mojoj kući jer divno neguje kožu, ne isušuje i lepo miriše. Naravno, čisti besprekorno.

*Care gel za tuširanje me je kupio na prvi miris jer ima kombinaciju vanile, mleka i limuna što mene asocira na sveže umućkano testo za palačinke. Da palačinke, vidi se da volim da jedem. :) Brend je Maksijev pa ga tamo ima po nekoj finoj ceni od 100-tinak dinara. Pomirišite obavezno! I nega je sasvim dovoljna da ne isušuje kožu.

*Don Juan Ana krema za ruke je jedna od onih koju ne bih nikad probala da je nisam dobila i svakako ću je ponovo uzeti jer je odlična.

*Garnier Mineral Intensive 72h je bio odličan i uzeću ga opet jer se Neo koji sam prošli put probala nije pokazao kao nešto specijalno.

*Malizia gel za tuširanje, rekla bih namenjen muškoj populaciji, svež morski miris ali tekstura ravna jeftinom tečnom sapunu, ne hvala.

*Avon Foot works glicerinska kremica za stopala je super za svaki dan i laganu hidrataciju sa malo silikonskog finiša na koži. Kako mi je sada potrebno nešto ozbiljnije jer su mi noge propatile od celodnevnog stajanja u zatvorenoj obući, prihvatam sve sugestije šta bi mi pomoglo?


*Valentina maramice za skidanje šminke su već pomenute u nekom od prethodnih postova, dobre niskobudžetne i prijatne za lice. Kao što vidite ja ih dosta koristim za sve i svašta.

*Avon Perfectly Purifying maska za lice je bila ok za čestu upotrebu, kada hoćete malo detaljnije da očistite lice jer izvlači nečistoće iz pora ali ne isušuje lice previše što je čest slučaj sa maskama od gline. Efekti su kratkog veka, pa je samo ok maska.

*VZK krema za problematičnu kožu na mom licu nije baš ništa radila, sem smrduckala. Bacam je, jer joj prolazi rok koji je samo tri meseca, i neću je sigurno ponovo uzimati, iako je dosta devojaka hvali.

*Botanica Antiacne krema je super za problemtične tačkice ali nikako za celo lice jer ima čudnu teksturu i dosta gustu. Miris kao i kod prethodne nije zavidan ali ova bar deluje na ubrzan prolazak napasti u vidu bubuljica.

*Dekorativa slabo ide ali maskaru redovo menjam pa ove dve davno čekaju u kanti. O Classics Lash Plumper sam pisala ovde i bila je jako dobra za cenu od 360 dinara ali zato ova Don Juan je jedna od najgorih koje sam ikad probala i rekla sam zašto ovde.

*Tenera vlažne maramice za bebe ne bih preporučila ni za briskanje prašine kako sam ih ja potrošila. Suve, grube i peckaju kožu. Dalje od beba i lica, molim vas.

6 коментара:

  1. Uh, slažem se za Balein suhi šampon. I mene je gušio, a ništa nije radio kosi. Toliko mi se smučio da sam razmišljala da odustanem od suhih šampona, što se naravno nije desilo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja odustanem na neko vreme ali onda naiđe neki koji nisam probala pa pokleknem :)

      Избриши
  2. Kupila sam juce ovaj Balein suvi sampon, probala ga jednom... Nije mi iritirao, ali se slazem da nije bas najbolje skupljao masnocu, u stvari, treba vise spreja da bi kosa dobila na "zivosti". :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ja sam moju bocu potrošila u 5 prskanja a možda me je zato i iritiao jer je bila veća količina. U svakom slučaju neću ponoviti kupovinu.

      Избриши
  3. Ni meni VZK krema za problematičnu kožu ne čini čuda, čak šta više čini mi se da ništa ne radi..stavljala, koristila više dana ali ništa.. A baš sam se nadala da će mi pomoći. Šteta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dosta devojaka mi je preporučilo i verujem da nekima pomaže ali meni ništa. Možda je zaista u starom pakovanju bila bolja.

      Избриши