21. 8. 2014.

MAC Studio Fix Fluid


Jedan od retkih proizvoda koji sam mrzela na prvu probu, bila ravnodušna na drugu a onda mi je postao all time favorit! :)

Retki su ljudi koji nisu čuli za Studio Fix, to je ona mala grupa koja nije čula ni za MAC, jer nekim danima zaista pomislim da Studio Fix jeste MAC. Daleko od toga da je MAC one hit wonder ali ovaj puder mu je doneo velikuuuu slavu.

 Kao i sa svim "izvikanim" stvarima u životu, kada ih probamo daleko smo kritičniji prema njima, samo zato što svi govore o tome. Moj prvi susret sa ovim puderom je bio neslavan iz tri razloga. Logikom ostalih brendova kojima je moja rozikasta koža - hladnog podtona, odabrala sam NC nijansu ( neutral cool ) i dobila sam izgled sveže žutice. Razlog dva: istresla sam 3 pumpice na šaku i ono što je delovalo kao ok količina, pretvorilo se u "imam 6 slojeva pudera na licu". I miris. Toliko jak i specifičan, da predlog i reč čine rečenicu.

Ono što sam naučila iz našeg prvog druženja, pokazalo se kao ključno za nastavk našeg prijateljstva. NC su žućkasti a NW su rozikasti puderi ( ako vas interesuje više o kolor teoriji kod MAC-a mogu detaljnije da vam pojasnim ali je poenta da NE GLEDATE OZNAKU PODTONA i da probate bar 2-3 nijanse na licu ). Tanak, dobro izblendan sloj ovog pudera je zlata vredan, jedna pumpica pa još malko ako baš mora. Miris je neizbežan ali brzo nestaje, dok izblendate gotovo. Bolje to, nego dodavanje parfema u puder.


Osnovne informacije o puderu: Ima srednju ali nadogradivu pokrivnu moć, na MAC skali od 1 do 4, on je 3. Finiš je prirodan mat, što znači da matira T zonu ali masnoj koži će trebati u toku dana malo Blot-a ili sličnog matirajućeg pudera. Iako fino pokriva vrlo je lagan i prirodan na licu. Odgovara svim tipovima kože uz odgovarajuću negu i prajmer, ali je pogodniji za kombinovanu ka masnoj koži. Na suvljoj ili dehidriranoj koži zna da istakne suve delove, ali uz dobru hidrataciju izgleda lepo. Ne uvlači se u pore i ne ističe ih. Pogodan je za osetljivu, problematičnu i mladu kožu. Dermatološki je ispitan, nekomodogen i ne sadrži ulje. Protivno popularnom mišljenju, pogodan za svakodnevnu i dugoročnu upotrebu. Ima zaštini faktor 15 i može za mrvicu svetlije da izgleda na fotografijama, ali samo na onim gde je mračna prostorija a jak blic. 


Moja nijansa je najsvetlija NW10 i jakoo je svetla ali ja volim taj izgled. Nema poente swatch-ovati jer izgleda isto kao moja bela ruka, ali je izbor boja fantastičan pa je najbolje da pogledate nijanse uživo. Prodaje se bez pumpice i košta 4.100 dinara a ja vam toplo preporučujem pumpicu i zbog uštede pudera i zbog veće kontole nad količinom koju nanosite. Pumpica je dostupna i kod nas i košta 700 dinara.


Pitanja?? :)

14 коментара:

  1. Davno sam imala SFF i nijansa je bila druga(tamnija), posto sam veći deo godine bila izlagana suncu, nekada i solarijumu.
    Pošto smo mi jako svetle, verujem da je ovo negde i moja nijansa sada, posto sam izuzetno svetla.
    svakako dolazim da probam, jer ga ne uzimam na slepo, pa cu videti.
    Meni je on bio super za svaki dan. Odlicno si srocila text, mnogo mi se dopada stil ♥.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da si malkice tamnija od mene ali videćemo kad dođeš :) kompliment prihvaćen ;) ♥

      Избриши
  2. Анониман22/8/14 02:11

    Ako bih birala jedan njihov puder, prvi izbor bi bio Face&Body, pa Fix Fluid. :)
    Imam pitanje, koju MAC cetkicu mi preporucujes za Fix Fluid?
    P.S. Ne znam rekoh li ti tamo, ako jesam, nije zgoreg pomenuti da si mi jako slatka!! :)<3
    Verica**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za vas srećnike sa čistom kožom F&B je zakon! Četkica 130 je odlična za SFF mada jako mi je dobar i sunđerčić, onaj pink polu-gumirani. Hvala Verice, drago mi je da smo se upoznale, nadam se da su karmini dobri :-*

      Избриши
  3. Uskoro će i jesen, te dolazim da ponovo isprovam PLW ali i ovaj puder. Kuburim za dobrim tečnim puderom i pravom nijansom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dođi, dođi, opet ćemo te i na NW i na NC da nađemo savršeni :)

      Избриши
    2. Jelena nemoj plw mnogo je on za tebe uzmi sff

      Избриши
    3. Hvala Jejo, pogledaću i njega. Uz Jecinu pomoć valjda ću naći onu pravu nijansu :)

      Избриши
  4. Jao ja imam Face and Body a sledeci na listi su pro longwear i sff pa ako bi mi pomogla pri izboru to bi bilo sjajno ♥ Odlicna recenzija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Ako ne mozes da dodjes do radnje slobodno mi posalji mejl pa cu ti pomoci :)

      Избриши
  5. Moram da priznam da sam čekala ovu recenziju i mišljenje stručnjaka. Meni je na probu delovao isuviše težak, barem spram mojih potreba i navika. Odlična recenzija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se da je tebi jak, apsolutno ti ne treba ta pokrivna moć:) Hvala!

      Избриши
  6. Hvala na ovoj recenziji :) Jednom sam ga probala i znam da sam bila odusevljena i da mi se na "prvu loptu" svideo vise nego fac&body :)

    ОдговориИзбриши