4. 10. 2014.

Garnier Self Heating Mask


 Skoro sam pisala o svojim All time favoritima u nezi lica i shvatila sam da najčešće koristim i kupujem ovu masku a nisam do sad govorila o njoj. Obično ovako malen proizvod ne dobija zasebnu recenziju, ali to govori samo o činjenici koliko volim ovu masku!

 Zašto je pakuju u kesice, a ne u nekakve kante od 5kg, mi je večito pitanje za Garnier ?! Ali pošto je količina proizvoda zaista jedina mana koju sam mu našla, neka to bude prva stavka u tekstu pa da mogu posle da ga nahvalim mirne duše. 

Gramaža od 12ml je dovoljna za 4 upotrebe, nema potrebe da se stavlja prevelika količina, isti je efekat. Cena spram količine nije uopšte naivna. Kesica je oko 160 dinara, što dođe po 40 dinara za nanošenje. Ne znam za vas, ali moje kreme koje su mnogo skuplje u globalu, dođu dosta jeftinije kada se ova matematika primeni na njih. A da ne govorim o maskama u tubama tipa Freeman i slično, gde za 500 dinara imate dobrih 4-5 meseci redovne upotrebe a kod ove maske, ako je koristite 2x nedeljno, što je za masnu kožu neophodno, mesečni izdatak je oko 300 dinara.

Zašto i pored njene neekonomičnosti nastavljam da je koristim? Nisam našla ništa što može tako dobro da otvori i očisti pore, i to dubinski.

Maska je gusta, plave boje i na bazi gline. U sastavu možete videti da pored kaolina, sadrži salicilnu kiselinu i još neke hemikalije, koje ne znam šta rade ali rade posao. Termo efekat koji maska proizvodi je zapravo trik zašto je ona tako dobra, otvara pore i izvlači sve nečistoće napolje. Nakon nje, čišćenje lica je mnogo lakše i temeljnije, ako za tim imate potrebu. Smanjuje vidljivost crnih zapušenih mitisera ali je efekat trenutan, posle dva tri dana lice se vraća u "normalu". Iz tog razloga napominjem da je masnoj koži potrebna 2x nedeljno. Što se tiče efekta matiranja koje se negde na pakovanju spominje, on je još manje trajan i zaista zavisi od toga šta posle maske nanosite. Po meni, ova maska je najbolja kao priprema za čišćenje lica i pošto otvara pore ja je koristim samo uveče, tako da taj mat efekat ni ne očekujem.


Kakva su vaša iskustva sa ovim proizvodom?

14 коментара:

  1. Meni je bila stvarno losa, ali opet meni nista od Garniera ne odgovara. :/ Mislim da nista ne izvlaci, a termo efekat moze samo da iziritira kozu, s obzirom da se pore ne otvaraju niti zatvaraju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znam da tebi termo efekat iritira kožu, ali meni jako prija. Pore se tehnicki ne otvaraju i zatvaraju ali se pune i prazne masnocom.

      Избриши
  2. Kako ne?! Pa kazite to mojim porama onda, jer na toploti zinu k'o rupe po seoskom putu O.o
    Moracu da je probam, nadam se da nece da mi iritira lice. Ooooocajnicki trazim neku masku za lice bez parfema, alkohola, parabena itd. Da li vi devojke mozda znate za neku takvu masku za ciscenje lica? (a da usput nije 5000 din. :D)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Bez svega toga... najbolje je onda da probas organske brendove ili čak sama da praviš maske na bazi gline recimo :)

      Избриши
  3. Meni je nekako bila prejaka za lice! I one njihove tube 3 u 1 namenjene problematicnoj kozi,su mi mnooooogo isusivale kozu,i ako sam ih koristila samo 2 puta sedmicno! :/ sad koristim samo zelenu glinu,i onu baleinu masku sa cinkom,i stvar je pod kontrolom! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste dosta jaka, a i 3u1 su mi super ali da isušuju, to da. Super i je zelena glina, moram je uzeti opet a Baleu ću da probam!

      Избриши
    2. Ja Baleu,cak stavljam,i ciljno kada imam neke upaljene napasti po bradi,jer mi samo tu i izbijaju,i za noc,budu mnogo manje! Verujem da ces se oduseviti,cena joj je 99 dinara,i meni moze da bude za tri nanosenja! Ne isusuje kozu,a imas osecaj kao da stavljas neku pavlaku na lice!! :D probaj obavezno i javi utiske!!! :)

      Избриши
  4. Hm, ne sjećam se da sam probala ovu masku.. čak mislim da jesam ali nisam 100% sigurna :D
    Ja jako volim Formula 10.0.6. pores be pure masku, magnaminty iz lusha i scaebens iz mullera :D

    ОдговориИзбриши
  5. Zvuči kao nešto što bi se meni moglo svidjeti :) Baš ju želim isprobati sad, nadam se da će i meni biti tako dobra!

    ОдговориИзбриши