3. 1. 2014.

Linkiz 3/1/14

Često nailazim na zanimljivosti iz sveta lepote koje bih podelila sa vama, ali su suviše sitne da bi svaka dobila svoj post. Iz tog razloga, rešila sam da jednom nedeljno objedinim sve što imam da vam preporučim, u jedan post, pod nazivom Linkiz. Ako vas ne interesuju ovakvi postovi, već sutra se vraćam konkretnijem sadržaju!

imageedit_2_7700982928

* Ovonedeljni linkovi su inspirisani mojim eksperimentisanjem sa kožom lica i idejom da ako ću već nekome da prenosim utiske o kozmetici, da to obavim što je naučnije moguće.

 

* Članak koji me je i zabavio i iznervirao u isto vreme, pre par meseci je OVAJ o novinarki Daily Mail-a koja je mesec dana nanosila čuvene kreme La Mer i Nivea na polovine lica i poredila kakva je razlika u efektima skupe i jeftine kreme. Ja istraživanjem nisam impresionirana kao ni donetim zaključcima a i sve "činjenice" nisu ispravne.Pogotovo ona gde Kate Winslet koja je zaštitno lice Lancome-a i stalno govori o njihovim proizvodima, navodno ceo život neguje kožu plavom Niveom.

* Ali i pored upotrebe najskupljih tretmana i kozmetike i dalje ste smrtnik a ne Barbie lutka, pa ako ponekad padnete u depresiju zbog sitnih mana na vašoj koži, pogledajte urnebesni Celebrity Close-Up sajt, i potražite imena ljudi za koje mislite da izgledaju fantastično OVDE.

* Da opravdam Daily Mail, imali su još jedan interesantan članak, o uticaju unošenja velike količine vode na stanje kože. OVAJ je bio uverljiviji, i naterao me je da pijem vodu, bar ta dva dana koliko me je držala motivacija.

*Jedno impresivnije istraživanje je obavila koleginica blogerka Di, koja je mesec dana koristila isključivo jednu liniju kozmetike a to je Vichy Normaderm za problematičnu kožu. Njen post, ako već niste, pogledajte OVDE.

* Sa radom u beauty industriji naučila sam da ne pitam zašto parabeni, zašto toxini, već da ćutim i mažem šta mi se maže. Mada, i ja se ponekad zapitam šta je ovo, kada vidim u sastavu reč od 17 slova. Ako ne znate zašto je bitan sastav kozmetike, možda vas OVAJ osmominutni dokumentarac inspiriše na istraživanje.

* Ako vas je uhvatila blaga panika od ovog dokumentarca, ne brinite se več čitajte pažljivo ili jednostavno pretražite željene proizvode i njihovu opasnost u OVOJ databazi. Ili možete ručno pretražiti svaki sumnjivi sastojak OVDE.

* Za kraj, ono što je inspirisalo moju novu rubriku Linkiz je Hautelinks rubrika u kojoj petkom možete da pročitate gomilu zanimljivosti, kako iz sveta lepote, tako i iz ostalih ženskih tema. Ovonedeljni linkovi su OVDE, a preporučujem da ih zapratite za buduće linkove!


6 коментара: