18. 6. 2014.

Prolećni favoriti





Oh, kako je davno pripremljen ovaj post, ali snaga i vreme mi nisu bili na istoj planeti ovih mesec i kusur dana. Zato, sad izbacujem post sa nekim bivšim ljubavima, a u buduće ću ipak preći na neke mesečne favorite. Sve proizvode i dalje volim ali sam neke već i privela kraju pa prešla na druge, ali ipak evo šta sam najviše koristila tokom ovog proleća.


* Avon Light Moisture krema za lice sa krastavcem i zelenim čajem. I dalje sam začuđena da nešto ovako dobro može da se proizvede za sitne pare. Gelasta, lagana, hidrantna, brzoupijajuća, ma savršena kremica za nas masnokožce. Sastav nisam proučavala, nekako mi je svejedno šta je unutra dok je na mojoj koži prijatno. Priznejem da me mrzi da kuckam i fotkam sastave pa ako vas neki interesuje rado ću vam poslati fotku. Ako vam treba lagana kremica za leto, obavezno isprobajte, cena je manja od 300 dinara.

* Avon Rich Moisture Family  krema o kojoj sam pisala OVDE je zaista još jedno jako prijatno iznenađenje iz ove Avonove kolekcije. Brzo upija i sjajno miriše, plus je porodično pakovanje, za isto neke male pare, do 400 dinara. Ako vam treba nešto za nadolazeće odmore što mogu svi da koriste, evo rešenja. Ja sam je koristila uglavnom na nogama ili rukama ali je univerzalna pa može i na lice, ako niste preterano osetljivi.

* The Body Shop Chocomania Soap plaćen desetak evra u Mađarskoj pa je pretrpeo neka baš visoka očekivanja. I pokazao se zaista dobro, pre svega zbog mirisa koji je čokoladastičan ( da izmislila sam reč, toliko je dobar miris ) ali i zbog impresivne količine i snage piling čestica u njemu koje zaista ozbiljno grebuckaju. Izbegavam previše da se pilingujem sa njim pa ga čeće utrljamu rukavicu za kupanje i sjajno peni, naravno i dalje miriše. Miris se ne zadržava predugo na koži ali verujem da sam uzela odgovarajuće mleko ili butter bila bi druga priča. Ovako, samo na činjenicu da mi miriše celo kupatilo, dobija destku od mene.



* Secret Key Antiperspirant Cream Deodorant je isto kupljen u Mađarskoj i nadam se da ga ima negde i kod nas. Najbolji kremasti deo koji sam probala do sad, jer ima praktično pakovanje i divno neguje kožu ali je drži suvom i mirišljavom. Ima sve one loše čike koje dosta vas izbegava, ali ja još nisam u svađi sa aluminijumom pa ga koristim. Cenaje bila oko 3-4 evra.

* MAC Green Gel Clenser - obećala sam recenziju i biće uskoro pa neću sad da odajem previše, ali zaista radi posao, pogotovo za masnu kožu i miriše divno, onako morski i planktonski :) Cena ovog mališe od 30ml je 1450 dinara i traje oko dva meseca ako ga koristite dva puta dnevno.


* Vichy Teint Ideal je dobio svoju pohvalu OVDE i svakako će se opet naći u mojoj kolekciji jer sjajno izgleda na licu. Težak mi je za ovo toplije vreme jer se brzo prosija ali čuvam ovo malo što mi je ostalo za jesen.

* Essence All About Matt je puder o kome se dosta pisalo i konačno sam se setila da ga probam. Sve prethodne pozitivne recenzije su potvrđene, zaista sjajno matira i dugo drži mat efekat. Transparentan je ali dosta beo pa će vam malkice posvetliti puder, što je meni savršeno ali vi tamniji pazite da ne izgledate kao da ste šmrkali brašno ili nešto drugo :p. Za cenu od oko 500 dinara mislim da je najbolji matirajući puder na tržištu.


* MAC Mineralize Blush Azalea In The Afternoon ( Fantasy of Flowers ) je na žalost limitirana boja, svetlija pink sa hladnim podtonom i frost finišom koja tako dobro stoji na mom svetlom tenu. Znam da nije fer da vam pokazujem limitirana izdanja ali ovde me je više oduvala tekstura i finiš nego sama boja. A takvu teksturu možete naći među ostalim mineralnim rumenilima koja će biti dostupna u novim pakovanjima tokom leta.


* Maybelline Baby Lips je konačno stigao kod nas, moj je Cherry me i sjajno miriše, trešnjasto. Daje malo rozikaste boje i prijatan je na usnama ali nije neka dubinska nega. Cena je bila oko 3 evra, pretpostavljam da je tako i kod nas.


* MAC Dominate je takođe limitirani proizvod, hladna tamno ljubičasta nijansa, darkerska :). Vrlo je sličan Cyber-u koga ima u prodaji i cena mu je 2400 dinara.


* Davis olovku sam našla u lokalnoj parfimeriji ali mislim da je kineski brend u pitanju. Boje su interesantne, toplija crveno-narandžasta za usne i hladnija sivkasto-braon za oči. Lepo se nanose, kremaste su i fino postojane. Cena je 120 dinara i ako niste gadljivi na kopije, probajte ako naletite!

Sa leva: Azalea in the Afternoon, Davis duo olovka, Dominate, Cherry me

***

* Sa ovim prolećem došlo i dosta životnih promena, bar za mene. Jedna od najdražih, apsolutni favorit je moj "novi" posao o kome sam pisala OVDE. Ovo je moj omiljeni prostor iz koga vrlo nerado odlazim kući :)



* O omiljenoj zabavi sam već pisala OVDE a to su filmovi koju su me oduševili u proteklih par meseci. Serije sam slabije gledala, što je čudno za mene ali čim pojačam tempo pisaću i o njima. 

* Muzički favoriti su jednostavni, jer sam samo njih i slušala nekoliko meseci unazad a to su Billy Idol i Hladno Pivo. Izdvojiću moj rington i alarm kao omiljenu i definitivno najslušaniju pesmu: 

Billy Idol - Sweet Sixteen



* Još jedno otkriće je radio Index koji me svaki dan oduševljava muzičkim izborom. Naćićete ga na frekvenciji 88.9 ili na njihovom sajtu OVDE.

* Destinacija koju sam posetila, kratko i poslovno ali kojoj se uvek rado vraćam je Budimpešta. Savršena za šetnju, razgledanje, šoping i dovoljno blizu da skoknete na dan-dva, i naravno napravite obavezni selfić na Petofi mostu :)


Red je na vas da podelite svoje favorite!!!

18 коментара:

  1. Dobrodosla nazad! :)
    Svasta fino imas medju favoritima, a posebno mi je paznju privkuao Mac ruz (iako ne nosim ovako tamne boje izgleda mocno) i olovcica, i ovo divno rumenilo. A Index slusam dugo u kombinaciji sa radio Antenom, dva omiljena muzicka kutka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Treba da probaš ovakve nijanse, mislim da bi ti super stajale :) Index sad ne gasim...

      Избриши
  2. Najviše me je oduševila rečenica "Prostor iz kog nerado odlazim kući" zato što se ljudi uglavnom žale na svoje poslove! :) Uzela sam tri Babylips-a, dvoumila sam se između Cherry i Peach, i na kraju uzela Peach...Sad me kopka kakav je Cherry :)) The Body Shop sapuni su super, moja sestra ima (ja kradem :)) od mandarine i isto čitavo kupatilo miriše

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ti od onih frikova koji vole da rade a i da li bi iko hteo iz MAC-a da izadje :) Cherry mi je divan, probacu jos neki a sapune sledeci put moram u svim notama uzeti :)

      Избриши
  3. i ja bih radila tvoj posao :) i ostajala prekovremeno ako treba :)

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман18/6/14 21:24

    htela sam pre da kupim essence beli puder ali ipak sam uzela aura shine killer i mogu reci da je fantastican! odlicno matira, koza je glatka na dodir...ma savrsen je! on je oko 640 din, nije mnogo skuplji od essence-ovog a, ali mislim da ga necu menjati :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман19/6/14 12:58

    MAC rumenilo izgleda divnooooo <3 Postoje neke trgovine u kojima bi ja radila zauvijek i tjerali bi me kući:D Ne znam kako bi me istjerali da se bavim tvojim kreativnom poslom. Zaista pravi užitak <3

    ОдговориИзбриши
  6. Krasni favoriti no MAC rumenilo je zvijezda posta! :D divno je!

    ОдговориИзбриши
  7. ''Kao da ste šmrklai brašno ili nešto drugo'' hahahaah, e jesi luda. :P
    Bila sam u Budimpešti na ekskurziji, i definitvno ću ponovo ići kad budem odrasla. O:)

    tara-blunt.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман19/6/14 23:13

    super favoriti :D
    imam baby lips-cherry me i obožavaam ga :D
    voljela bih isprobati MAC Green Gel Clenser, jer i sama imam masnu kožu,,, te Essence all about matt :D

    ОдговориИзбриши
  9. E pa sada znam koja si! :D Naime kada sam kupovala izmežu ostalog Pearlglide Undercurrent prošle nedelje, ti si bila tu uz Zlatu jer si joj pokazivala te olovke pa si me podsetila na njih ali nisam provalila da si to ti. E sada znam, pa ću se javiti :*

    Inače i ja kada dođem kod vas, obavezno se zalepim za karmine :)

    ОдговориИзбриши