30. 9. 2014.

Omiljeno u septembru


Da li se sećate osnovne škole i naših prvih pismenih sastava na temu: Jesen u mom kraju? Jedan klinja ( to jest njegova patetična mama ) sastavi kliše tipa - drveće je obuklo svoje nove zlatne haljine, tužna vrba plače na povetarcu i slično, a onda ostatak razreda prepisuje do iznemoglosti. Zameni se tu po koja reč, sećam se da sam jednom vispreno upotrebila termin odežda :) Šta je sa uvodom, pitate se? Adekvatna zamena za ono što sam htela reći ali je već rečeno milion puta - kuda ode ova godina, već je oktobar, kad pre jesen?!


Deo moje trenutne skincare postavke, koji radi radnju savršeno i misim da ništa od ove četvorke neću skoro menjati. Garnier micelarna voda je meni super za površinsko skidanje šminke, naravno nakon nje moram da se umijem gelom i očistim kožu losonom. Tu na scenu stupa savršeni odmašćivač Clinique Clarifying Lotion 3 koji vrši blagu eksfolijaciju i tako uklanja i one najdublje nečistoće koje su pobegle micelarnoj i gelu za umivanje. Nakon njega ide gel za hidrataciju koji oporavlja kožu od šoka čišćenja i priprema je za dalju negu. Biće više reči o Clinique 3 step sistemu jer je suviše dobar za ovih par redova. Poslednja stvar na fotki su Lilly široki tuferi, koji su dali dušu za micelarnu jer mogu da očiste celo lice jednim potezom. Ne vraćam se minijaturama, nikad više.


Titania Intensiv kremica za stopala ih je vratila u život nakon nesrećne sezone sandala a Essence Cirus confetti, jedan od najpopularnijih gliter lakova mi krasi nokte na stopalima već par mazanja unazad. Gliter na nogama je kul jer nemam potrebu da ga menjam svaki drugi dan ali na rukama ga izbegavam bar do sezone kiča - nove godine :)


Rešila sam da stanem na put mojim mučenim noktima i njihom cepanju, listanju i sveukupnom žalosnom stanju. Eveline ulje za negu je super izbor jer brzo upija, pristojno neguje, lepo miriše i cena je pristupačna. Nisam i dalje vredna pa setim ulja jednom u 2-3 dana, ali i to jedno mazanje mi dostaaaaa pomogne i sanira sve bolne zacepljene zanoktice. Nisam pametna na temu noktiju, pa vam preporučujem najbolji članak koji sam verovatno ikad pročitala o zanokticama, kod Vedrane na blogu! KLIK OVDE


Za 208 četkicom sam patila neko vreme i iako sam je imala u brush belt-u na poslu i znala da je savršena, nekako sam konstantno zaboravljala da je kupim. Ako mislite da ne znate da iscrtate obrve ili da izvučete lajner, nije do vas, do četkice je i treba vam 208ica u životu! Blush je brend koji me je prijatno iznenadio, jeftine četkice,naravno za kućnu upotrebu. Sasvim solidan izbor i niske cene su velika prednost ovog brenda. 14b četkica je srednje veličine, odlična za blendanje i prilično gusta pa može i da nanosi senku na pregib kapka. Nyx je brend koji sam konačno počela da isprobavam, pa uvek idem sa najhvaljenijim proizvodima. Za ovaj su krive Jovana i Dijana, koje su ga nahvalile i to ne bez razloga. Wonder pencil je olovka boje kože koje je multitasker i može u oko, oko usana ili na sitne bubuljice kako je ja najčešće koristim. Ima tri nijanse, moja najsvetlija je savršeno belo-bež, baš kao što je boja pakovanja.


In Extreme dimension maskara je bila ljubav na prvo mazanje i mislim da je to jedna od najefektivnijih maskara za moje trepavice. Više o njoj sledi u recenziji za par dana. Copperplate senka je nedovoljno hvaljena jer je daleko najbolja MAC senka za smeđe obrve hladnog podtona. Naravno divna je i na pregibu kapka. Matte 2 tekstura joj daje izuzetnu plišanost u teksturi, a swatch boje nije baš najprecizniji ail je obavezno pogledajte uživo! Dodgy Girl je karmin koji nisam skidala od kada je lansiran u Ozborn kolekciji a radi se o lavanda-pink-roze nijansi. Pošto je bio limitiran i naravno rasprodat je, ako vas interesuje ovakva nijansa probajte Up the Amp koji samo malko rozikastiji i nosiviji od ovog.



***

Postoji jedna vrlo jasna logika iza TV produkcije i njihovih šema, septembar donosi hladnije vreme koje češće provodimo u kući, blizu tv ekrana i time povećavamo gledanost određenim ( ili svim ) kanalima. Logično je da se najbolje čuva za taj period, pa tako sve dobre serije, stare i nove, počinju da se emituju baš sada. Kako nismo u centru zbivanja serijskih produkcija (USA) i kako smo osuđeni na meksičko-tusko-indijski udar bezobraznog propagiranja lokalnog kulturnog identiteta kao nečega što je mnogo bolje po nas od globalizacije (dough! ), ja se već godinama okrećem internetu kao glavnom mediju.

Legalnost ove vrste medija nije baš blistava :) pa se zato stalno selim sa jednog sajta na drugi ali poslednje otkriće ( nadam se da će dugo da poživi ) je Popcorn Time. Besplatno strimovanje najnovijih serija i filmova, u hd-u i sa mogućnošću embedovanih titlova ( da čak imaju i srpski jezik ). Dostuna je aplikacija za Mac,Windows, Linux i Android korisnike. Mislim da sam dovoljno rekla, sada trkom KLIK OVDE  za sajt gde možete nabaviti i instalirati ovu aplikaciju. Dok je živa :)



Za kraj vas ostavljam sa sjajnom pesmom koja mi je obeležila protekli mesec : 

Love never felt so good - Michael Jackson ft. Justin Timberlake


Koji su vaši septembarski favoriti?

10 коментара:

  1. NYX Wonder olovka je zakon, baš je volim :) Circus confetti takođe posedujem i čuvam za razne kičaste momente :D

    ОдговориИзбриши
  2. 208 je savršena, toliko je volim da imam dvije :) ali s njom je popuniti obrve sekund posla :) Copperplate isto jako volim.

    ОдговориИзбриши
  3. Uh, sad si mi produžila Mac wish listu. Koliko je ova 208 četkica, ako se okvirno sećaš njene cene? Sad mi treba više nego bilo šta drugo. Ona i Paint Pot su dve stvari po koje sigurno dolazim uskoro. :)

    ОдговориИзбриши
  4. I meni je vrijeme proletjelo, to već danima govorim, stvarno nenormalno brzo prošlo... a činjenica da ovo ljeto i nije bilo toplo kao inače imam filing kao da jesen već dugo traje.. :D
    Favoriti su ti super,Copperplate mi se najviše sviđa <3
    Jako sam živčana jer su mi sve dobre serije koje pratim na ljetnim pauzama, još uvijek, haha :D Inače sve gledam online, a sada ću baš i Popcorn time instalirati :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao i mene te njihove pauze izluđuju, jedva čekam da se vrate sa novim epizodama :) zavisnik sam :p

      Избриши
  5. Анониман1/10/14 22:47

    Imam Nyx olovcicu koja celokupno fino osvezi citav izgled. :) Bas mi je lepa ova boja ruza, steta sto je limitirano izdanje. :(
    Verica**

    ОдговориИзбриши