1. 2. 2015.

Trenutna nega lica #2


Ako nešto volim, to su mazalice za lice. Nekad mi nije ni važan efekat, već sama radost nanošenja. Nega lica je za mene 15 minuta Zen terapije. Već sam jednom pisala o tome šta koristim OVDE, a kako volim sve da isprobam, drugi deo priče je stigao. Moja koža je kombinovana ka masnoj, sklona dehidrataciji, sa proširenim porama i ponekim mitiserom. Tonus kože je i dalje dobar a mimičke borice su tek u nastajanju, pretežno na čelu.Više o tipovima i stanjima kože pisala sam OVDE. Ono što meni odgovara, možda vama neće, pa imajte na umu to kada čitete ovakve postove, jer je koža lica vrlo individualna stvar.
*Loreal Skin Perfection Micellar Water je trenutna micelarna koju imam, a uvek moram imati neku za one dane kada želim brzinski da skinem šminku. Efektivnost ove vode je osrednja a odnos količina-cena je čine skupljom od jednako delotvorne Garnier, od koje sam potrošila 4-5 bočica. Jedina efektivnija mi je Bioderma ali je znatno skuplja pa ću se verovatno vratiti na Garnier a želim i da probam Sephora vodu.

*Loreal Skin Perfection Micellar Gel je novija tehnologija, micelarna voda u gel formi, namenjena za osetljive oči. Nije se pokazala najbolje, radi sasvim prosečno a i gelasta tekstura je vrlo čudna na tuferu, skoro pa je nemoguće koristiti je dok se ne upije u tufer, čime sama gel tehnologija gubi na značaju. Jedini proizvod ove vrste koji sam isprobala je bio Sephora gel, koji me je takođe razočarao a čak i peckao pri upotrebi.
*MAC Cleanse Off Oil Tranquil je uljana emulzija za skidanje šminke. Koristi se tako što se ulje suvim dlanovima umasira u šminku, a zatim se dodaje voda koja emulsifikuje ulje i pretvara ga u lagano mleko, koje se zajedno sa šminkom spira sa lica i ne ostavlja trag na koži. Ova verzija je za osetljivu kožu a od regularne se razlikuje po sastavu samog ulja, ali ne i po učinku, jednako su delotvorne obe verizije. Ja lično preferiram običnu zbog mirisa koji ova nema, a ako vas interesuje više o ovim uljima mogu napraviti uporednu recenziju. Mogu da se koriste na očnoj regiji ali ja preferiram da prvu skinem većinu šminke sa okoloočnim čistačem jer je tako brže.

*Estee Lauder Gentle Eye Makep Remover je vlo lagan čistač za regiju oko oka, nežan je i efikasan ali je više za neku laganiju šminku, ne za jake maskare. Super je za osetljive oči, pa ako imate problema da nađete dovoljno nežan čistač, moja preporuka je ovaj. Odnos cena-količina definitino mu ne ide u prilog, pa mislim da neću uzimati dok opet ne bude na nekoj akciji.
*Garnier Pure Active 3in1 je jedan od starih favorita, više puta potrošen. Verujem da svi znate da je ovo gusta i vrlo intenzivna formulacija, nije pogodna za svakodnevnu upotrebu jer zna da isušuje kožu ali kao povremena maska-piling je odličan prozvod. Jako dugo traje pa je isplativ proizvod, pre svega.

*MAC Green Gel Cleanser je dobio svoju recenziju OVDE, i dalje ga volim i koristim. Možda uzmem nešto drugo kada ga potrošim, čisto da promenim, ali njemu ću se svakako vraćati.
*Avon Naturals Radiance Rose Face Mask je kupljena zbog čudnog izgleda, gelasta crvena tekstura koja podseća na marmeladu. Malo me pecka kada je nanesem ali ostavlja kožu hidriranom nakon skidanja i jako je zabavna za upotrebu. Prilično je jeftina kao i sve Avon maskice ali zbog velikog izbora nikad nisam dva puta uzela istu. U potrazi sam za dobrom high-end maskom ili možda čak dve-tri sa različitim efektima, pa ako imate preporuke, ostavite u komentarima!

*Avon Planet Spa Bali Botanica je još jedna u nizu od njihovih koje sam isprobala i koja je bila ok, ali zaista ništa toliko specijalno da bih je ponovo kupila. Ova maska je bela, srednje gustine ali se jako osuši na licu i ono deluje čistije nakon ispiranja.
*MAC Fix+ je sprej za hidrataciju lica i setovanje šminke. I ptice na grani znaju da je ovo sjajan proizvod, i ima milion namena a ja ga koristim najpre kao zamenu za hidrantnu kremu kada sam kod kuće. Na sve druge načine meni je ovo prejaka formula i masti mi kožu ali kada mi je dehidrirano lice i želim nešto veoma lagano samo ga naprskam 2-3 puta u toku dana i odmah mi je bolje lice.

*Vichy Eau Thermale je proizvod bez kojeg ne mogu da živim! Prskam je na čistu kožu pre svih kremica i losiona, i u toku dana za osveženje ako nemam šminku na licu. Od svih koje sam probala, ova mi je najdraža a zaista nisam imala ni sa jednom loše iskustvo. U poslednje vreme volim da je naprskam i na kraju nanošenja svih krema, čisto da osetim tu svežinu. Ne mislim da su ovakvi proizvodi neophodni, ali meni su oni dah svežine i daju mi više duhovni užitak nego samu negu.
*Clinique DDML+ je deo 3-step linije čišćenja kože i služi kao završni korak čišćenja da vrati hidrataciju i uspostavi balans kože. Želim o 3-step sistemu da naravim detaljniji post jer je jako efektivan a opet komplikovan i ne može da se dočara u dve rečenice. Za sad ću vam reći da je gel iz 3-step sistema proizvod koji bih nosila na pusto ostrvo.

*Clinique Clarifying lotion je drugi korak ovog sistem čišćenja i služi blagoj eksfolijaciji i uklanjanju svih preostalih nečstoća nakon prvog koraka. Postoje 4 jačine, ova koju sada imam je najagresivnija a kako da odaberete pravu i šta tačno radi ovaj sistem očekujte uskoro u recenziji.

*Vichy Normaderm Nuit Detox je moja omiljena noćna kremica i onjoj sam pisala OVDE.

*MAC Oil Control je vrlo brzo postao prozvod bez koga ne mogu da opstanem i za nas sa masnom kožom je najbolji izbor. Vrlo lagana formula, koja i hidrira i matira, a ostavlja divan skoro prajmerast osećaj na koži. Pisaću o njemu više.

*Avon Care Light Moisture sam već više puta spominjala, divna lagana gel kremica koja hidrira i ne masti kožu. Cena je jako mala pa ako niste probali, obavezno.
*Pisala sam protekli mesec o testiranju krema, ako ste propustili, tekstovi su OVDE i OVDE. Ono što trenutno mackam su Estee Lauder Advanced Night Reapir serum koji sam već imala i volela, Estee Lauder Revitalizing Supreme krema, Sothys Anti-aging cream, Eucerin Hyaluron filler linija dnevna i noćna krema. Znam da nisu sve namenje mom tipu kože ali bez obzira volim sve da probam :)
*Clinique All about eyes je verovatno jedina krema za regiju oka koju sam više puta kupila. Hidrira, daje divnu teksturu koži, odlična je pre šminkanja jer ne ometa nanošenje proizvoda. Deluje na umanjenje otoka i tamnih kolutova. Savršenstvo u bočici.

*Vichy Idealia Eyes manje hidrira od pethodne pa je više koristim kao prajmer za korektor ili kada želim samo malo sjaja na koži. Vrlo lepa kremica za nas koji nemamo problema sa regijom oka.

*Nivea Cellular anti age sam tek počla da testiram ali za sad mi deluje sasvim fino. Lagana je, hidrira i prijatna je na koži. O efektima još ne mogu ništa da vam kažem.
*MAC Blemish Control Gel je novi prajmer iz Prep+Prime linije i sadrži u sebi salicilnu kiselinu kao primarni sastojak u borbi protiv bubuljica. Kreira laganu foliju preko bubuljice tako da sprečava da se bakterije iz nje prenose na ostatak lica i pomaže u tome da se korektor duže zadrži na samoj bubuljici. Koristim ga i pre spavanja kao tretman i vrlo brzo se vidi dejstvo. Zna da pecka, pogotovo ako je otvorena bubuljica ali to je samo minut-dva, nakon toga se smiri.

*Balea Teint Perfection je kremica na bazi silikona koja pegla teksturu kože i daje onaj fini, baršunasti osećaj. Ne bih je koristila kao kremu jer nema nikakve negujuće sposobnosti ali kao prajmer se fino pokazala. Često stavim samo nju i toniranu kremu preko, kada ne želim da se šminkam.


Šta vi koristite trenutno i da li ćete kupiti te proizvode ponovo?


7 коментара:

  1. Odlican post! :)
    Mnogo mi se svidjaju svi proizvodi koji ih koristis!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nikoleta, i hvala na linku ali ne moras svaki put da ga ostavis :)

      Избриши
  2. Анониман1/2/15 22:56

    Odlično i detaljno, nesto imam, a nesto cu po tvojoj preporuci probati jer imamo isti tip koze :) Koji bi serum za lice preporucila a da nije high end i da nije antiage? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh slabo sam nailazila na pristupacne serume a da rade posao, zato i uzimam high end. Dosta je hvaljen Balea Aqua serum koja planiram da probam a videla sam i interesantan u Avonu, mislim da je Heavenly hydratation linija, kao ulje za hidrataciju lica.

      Избриши
  3. Nažalost nismo isti tip kože ali zajedničko nam je Tranquile ulje, koja sam pošteno isprobala i dopada mi se čak sam probala i na očima a pošto ja koristim isključivo vodootporne maskare, prilično me je iznenadilo da je skinulo baš dobar deo - možda bi i skroz da sam bila uporna. Ono što je najbitnije da mi nije izazvao neke reakcije a i oči ne peku. Probaću posle i običnu varijantu pa ću videti šta da uzmem full size.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, moze i na ocima da se koristi ali je meni licno to smaranje pa mi je lakse da prvo skinem vecinu sminke sa micelarnom, pa onda lepo dubinski da izmasiram celo lice uljem :)

      Избриши
  4. Poštovana, detaljao i stručno objašnjeno. Imam masnu kožu, baš dosta masnu. Neki proizvodi za negu kože nam se poklapaju. Posebno je dobra ova kremica iz Avona, zelena gel od krastavca i zelenog čaja. Dobra je leti. Na tvoju preporuku čitajuči neki dan o antiacne gelu i kremi, pohitala sam i kupila kremu i losion. To je ono botanica, i mogu ti reći da je odlično. Posebno odgovara mom sinu koji ima 19 godina. Što se tiče seruma onaj Avon iz Heavenly hydratation kolekcije pretpostavljam da je to ono sa maslinom, nije nešto, koristila sam ga ali ne vidim rezultat. Masku od ruže takođe imam. Nije loša, ali ću ti preporučiti ovu novu. Nešto novo u katalogu. Marokanska ruža. Ima i ružina vodica i ulje. Koristim i Magic teint 2u1 od Balee. Lorealova micelarna veliki minus. Clinique odlična krema oko očiju, pošto imam podočnjake i nadutost ispod očiju. Sve u svemu mnogo korisnih informacija.

    Ana

    ps. I ja nesto piskaram pa mozes da pogledas ako nadjes vremena.
    chedana.blogspot.com

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши